Scroll to top

Top

Geen reacties

Belgische startups in New York

Gepost op 12/04/2016
Belgische startups in New York

Think global from the get go! Dream big, start small! Build and Scale! Go for the biggest market!

…en zo kunnen we nog wel eventjes doorgaan. Het klopt ook; dankzij globalisering en de felle opmars van het digitale klimaat zijn er vandaag heel wat mogelijkheden om niet enkel het thuisland maar meteen ook de ganse wereld te veroveren. Een mentaliteit en cultuur die in de Verenigde Staten schering en inslag is, maar bij veel Belgische jonge bedrijven toch de ver-van-mijn-bed show blijkt te zijn.

Belgische startups in Silicon Alley

Zo dachten de mannen van #BBNY naar alle waarschijnlijkheid. In plaats van Belgische startups te laten deelnemen aan één of andere pitch wedstrijd in België of Europa, vliegen 15 veelbelovende digitale bedrijfjes naar New York voor een week vol entrepreneurial work en play.

BelCham – De Belgian American Chamber of Commerce – met hoofdzetel in New York zal de startup entourage gedurende een week begeleiden en onderdompelen in de business wereld van de Verenigde Staten. Samen met de teams van Start it @ KBC, iMinds en Startups.be wordt alles in het werk gesteld om er een boeiende, leerrijke en inspirerende missie van te maken.

Niet enkel over de landsgrenzen heen

De 16 deelnemende startups komen uit verschillende Belgische incubators, meer bepaald iStart van iMinds, Telenet Kickstart en KBC Start it. Een internationale missie samen opzetten om ervoor te zorgen dat de startup cohesie groter wordt, is op zich een zeer goed idee. Zo leren de verschillende teams elkaar ook kennen en bouwen ze samen een sterk netwerk. De collaboratieve manier van denken is immers ook iets wat fel bestaat in het land van opportuniteiten, maar minder prominent aanwezig is in België. Door samen te werken cross-incubator en cross-startup wordt ook dit punt aangesneden tijdens de missie.

Je kan het verhaal van de startups en de ganse BeBold missie volgen via de BBNY website. Daar vind je ook een live stream die dagelijks wordt gespijsd met nieuwe content.

Ludwig

Plaats reactie

belgische-startups-in-new-york