Scroll to top

Top

1 reactie

Belgische startups in kaart gebracht: miDiagnostics haalt hoogste investeringsbedrag op

Gepost op 09/08/2015
Belgische startups in kaart gebracht: miDiagnostics haalt hoogste investeringsbedrag op

Nu en dan schrijven we over Tech startups, kleine startende bedrijfjes die technologie in hun product of dienst verwerken. In België schieten ze als paddenstoelen uit de grond. Omar Mohout, één van de trekkers van de Belgische startup-scene, bracht het Belgische startup-landschap. Hij segmenteerde ze naar verschillende aspecten (bijv. type bedrijf, maturiteit, industrie, provincie etc.). Interessant op te merken is dat het Brussels gewest met 33% het grootste aantal nieuwe bedrijfjes vestigt. De industrieën waar de Belgische startups het vaakst in ondernemen zijn reclame, manufacturing en digitale gezondheidszorg. De volledige infographic vind je hier.

Onlangs publiceerde diezelfde Mohout een overzicht van de Belgische startups die de meeste investeringen wisten binnen te halen in 2015: het clubje van startups die (nu al) meer dan 1 miljoen euro werkkapitaal hebben.

CLwUaCQUkAAUaio

miDiagnotics: een laboratorium op chip

miDiagnostics kon 60 miljoen euro kon ophalen bij investeerders als Marc Coucke, Michel Akkermans en PMV.

De miLab-chip is niet groter is dan een usb-stick en is voorzien van een kleine naald. De ‘wegwerpchip’ zal tussen 10 en de 20 euro kosten en wordt gekoppeld aan een smartphoneplatform. Gebruikers verkrijgen via een prik in de vinger een volledige medische analyse (DNA, proteïnen, virussen, bloedcellen, …). De resultaten verschijnen een kwartiertje na de prik op het smartphone-scherm, en kunnen meteen worden doorgestuurd naar een dokter.

Zo kan een patiënt onmiddellijk weten hoe het gesteld is met zijn cholesterolpeil, en dokters hoeven geen halve week meer te wachten op een bloedanalyse via gespecialiseerde laboratoria. Het wordt ook mogelijk om op regelmatige tijdstippen zelf te checken of je al dan niet kankercellen ontwikkelt in het bloed.

Voor u naar de apotheker holt: het zal nog enkele jaren duren eer de wegwerpchips daadwerkelijk in de winkel liggen. De verschillende sensoren en technische componenten staan volledig op punt. Nu bestaat de uitdaging er in elke component op de kleine chip te krijgen.

Plaats reactie

belgische-startups-in-kaart-gebracht-midiagnostics-haalt-hoogste-investeringsbedrag-op