Scroll to top

Top

Geen reacties

Batterij van deze iPhone houdt het een week vol

Gepost op 29/08/2015
Batterij van deze iPhone houdt het een week vol

Helaas is dit niet de nieuwe iPhone die Apple in september zal aankondigen. Het gaat hier om een exemplaar van het Britse bedrijf Intelligent Energy. Zij schroefden een iPhone 6 open en monteerden een brandstofcel. Dit is een soort accu waarbij een chemische reactie elektriciteit opgewekt wordt. Na een week moet je dit toestel dus niet opladen, maar moet je het “voltanken” met waterstof.
De chemische reactie die Intelligent Energy gebruikt heeft waterdampen als bijproduct, dus de iPhone werd wel voorzien van een uitlaat. Hoe praktisch dat wordt in de praktijk is nog onduidelijk, veel details over de werking geeft Intelligent Energy voorlopig niet. Wat zal er bijvoorbeeld gebeuren als je de wateruitlaat afdekt?

Branstofcellen op basis van waterstof bestaan natuurlijk al langer, maar het is de eerste keer dat deze cellen werden geïntegreerd in de behuizing van een smartphone. Tot nu toe ging het altijd om vrij lompe accupacks. Ondanks deze stap voorwaards is het erg onwaarschijnlijk dat we deze technologie snel terugvinden in onze smartphones, al staan we altijd open voor een betere batterijduur.

Bram Vandewalle

Plaats reactie

batterij-van-deze-iphone-houdt-het-een-week-vol