Scroll to top

Top

Geen reacties

Babytech | De opkomst van de slimme pamper

Gepost op 21/07/2019
Babytech | De opkomst van de slimme pamper

Voor veel ouders (in spe) behoort het verversen van een baby tot de dagelijkse routine. Volgens de weliswaar weinig wetenschappelijke website diaperplanner heb je gedurende de eerste 13 weken ongeveer 70 pampers per week nodig om het ganse boeltje wat proper te houden. Over het eerste levensjaar gerekend, kom je ongeveer uit op 2500 pampers.

Wanneer ververs je nu best een pamper? Misschien wel de meest voorkomende vraag bij jonge ouders. Welke alarmlichtjes, signalen en indicatoren kan je gebruiken om een verversmoment te detecteren? Tot op heden bleek het menselijke geurorgaan het meest effectieve detectiewapen. Daar willen de jongens en meisjes van Verily en Procter & Gamble binnenkort verandering in brengen met, jawel, de slimme pamper.

Verily, een bedrijf onder de Alphabet paraplu, diende een tijd terug een patent in om een monopolie te claimen dat naar eigen zeggen miljarden waard is. Pampers zijn dan ook big business en de grootste business line bij P&G. De slimme pamper zal trouwens ook niet alleen kunnen vertellen als een verversmoment aan de orde is, maar zal ook een onderscheid kunnen maken tussen een nummer 1 en een nummer 2 en doet ook dienst doen als bewegingsdetector. Dat laatste is klaarblijkelijk een belangrijke functionaliteit binnen het aanbod.

De LUMI slimme pamper

Recentelijk lanceerde Pampers het submerk Lumi, de naam die gebruikt zal worden om de slimme pamper markt te veroveren. Het betreft een all-in-one oplossing inclusief een aantal pamper sensoren, een baby monitor voor de kinderkamer en een app die alles registreert.

Het feit dat de bewegingen ook bijgehouden wordt, kan helpen om het slaappatroon van een baby beter te begrijpen en bepaalde trends en patronen te ontdekken. Onder het motto meten is weten, kan dit best handig zijn als je langsgaat bij dokter.

Wanneer en als de geconnecteerde pamper bij ons op de markt komt, is nog niet duidelijk. Wij bestellen ons alvast een setje via het wereld wijde web 😉.

Ludwig

Plaats reactie

babytech-de-opkomst-van-de-slimme-pamper