Scroll to top

Top

1 reactie

Babolat Play als eerste slimme tennisracket ter wereld

Gepost op 07/07/2014
Babolat Play als eerste slimme tennisracket ter wereld

Ditmaal wordt er in de tenniswereld grondig geïnnoveerd. Het populaire tennismerk Babolat heeft de eerste slimme tennisracket op de markt gebracht; de Babolat Play. Deze werd door de professionals voor het eerst gebruikt op Roland Garros 2014. Maar ook op Wimbledon werd met deze tennisracket gespeeld door ondermeer Ana Konjuh, de kroatische dame die Yanina Wickmayer uit het tornooi speelde. Zou haar tennisracket er iets mee te maken hebben ;)?

De Babolat Play als slimme tennisracket

Deze racket stuurt informatie door naar uw laptop of smartphone, waar alles geanalyseerd wordt door middel van sensoren die in de racket verwerkt zitten. De applicatie die bij deze racket hoort analyseert de kracht van de slagen, de manier waarop de bal geraakt wordt en nog veel andere data. Deze gegevens kunnen professionals maar ook amateurs helpen hun spel te verbeteren.

bg-play-connected

Een sociale racket

Er is ook een sociaal aspect aan deze racket gekoppeld. Je kan namelijk alle gegevens delen met je vrienden. Het is zelfs mogelijk om jou gegevens te vergelijken met die van sterren zoals Rafael Nadal of Jo-Wilfried Tsonga. Dit brengt een heel nieuwe dimensie aan het spel, je kan namelijk zeer gericht trainen en proberen zoals de echte kampioenen te spelen.

Wat brengt dit in de toekomst?

Sensoren worden met de dag goedkoper en nauwkeuriger, dit gaat hand in hand met “The internet of things”, verwijzend naar het feit dat alle objecten rondom ons slim gaan worden en met elkaar verbonden zullen zijn. De sportwereld zal zeker niet aan deze evolutie voorbijgaan. Binnenkort zullen golfsticks, voetballen en nog veel meer andere sportattributen je weten te vertellen hoe je beter kan spelen en waaraan je moet werken.

De Babolat Play zal vanaf september beschikbaar zijn in België, wij zorgen tegen dan voor een uitgebreide review!

Stay Tech’d!

Antoine Smets

Plaats reactie

babolat-play-als-eerste-slimme-tennisracket-ter-wereld