Scroll to top

Top

Geen reacties

Technologium blikt vooruit naar Autosalon 2016

Gepost op 14/01/2016
Technologium blikt vooruit naar Autosalon 2016

Eergisteren verwezen we reeds even naar het autosalon dat vandaag van start is gegaan. Wat we daar te zien krijgen is vooralsnog een afspiegeling van huidige markt. Heel wat mensen staan immers toch nog wat skeptisch tegenover een elektrische wagen, zeker wanneer het op hun eigen portefeuille aankomt. Waarom is dat dan het geval denkt u nu? Wij gingen even aan de praat met een aantal autofreaks en kwamen tot de volgende antwoorden (wees gerust, erg technisch gaan we het niet maken):

  1. Elektrische wagens zijn hoofdzakelijk interessant voor bedrijven. De fiscale voordelen alsook het gebruik van leasingcontracten maakt dat het kostenplaatje relatief meevalt. Daarbovenop dienen de wagens nog als een boost voor het CSR (Corporate Social Responsibility) imago van het bedrijf! Voor de doorsnee consument echter is een elektrische wagen echter nog betrekkelijk duur en de doorverkoopwaarde iets lager dan bij een standaard benzine of dieselmodel.
  2. Het bereik. Ja, de tesla kan al een serieuze afstand afleggen maar deze wagen is zeker niet voor iedereen zijn portemonnee. Een kleine (zuinige) dieselwagen is voor de doorsnee consument nog steeds te verkiezen als je ermee op skivakantie wil.
  3. Kracht. De Belg, ook al zijn we steeds beperkt door de wettelijke limieten, houdt van redelijk wat krachtontwikkeling. Elektrische wagens doen hun werk maar vertonen toch wat moeite bij het trekken van zware lasten. Ook zijn sommige experts skeptisch tegenover de duurzaamheid van de gebruikte materialen in elektrische wagens (met als vraag: kunnen deze het herhaaldelijk “snel optrekken” van de elektrische wagen wel aan?).

500-hp-peugeot-quartz-concept-previews-future-french-suv-at-paris-2014-live-photos_13

Kort overzicht van de exposanten op het autosalon 2016

Waar wij vooral naar uitkijken zijn uiteraard de premières en concept cars. Zeker niet te versmaden is de wereldpremière van de Toyota Verso. Toegegeven, je moet al een getraind oog hebben (of Toyota liefhebber zijn) om de verschillen met zijn voorganger op te merken. Het gaat eerder om een doorgedreven facelift. In het segment van de familiewagens krijgt Brussel de Europese première van de Fiat Tipo, waarbij fiat vooral inspeelt op het aanbieden van een sterke prijs-kwaliteit verhouding. Concept cars kan je vinden op de standen van Audi, Citroën, Honda, Nissan, Peugeot, Seat en Volkswagen. Tesla is er ook bij maar van Faraday Future geen sprake, deze laatste waren er anderzijds wel bij op het door ons op de voet gevolgde CES.

Wij zullen ook een dag aanwezig zijn op het autosalon 2016! Volg ons op twitter voor meer updates!

audi-prologue-allroad-04-1

Plaats reactie

technologium-blikt-vooruit-naar-autosalon-2016