Scroll to top

Top

Geen reacties

High tech standing desk | Review van de Autonomous Smart Desk 2

Gepost op 25/04/2020
High tech standing desk | Review van de Autonomous Smart Desk 2

Nu we met z’n allen meer dan ooit van thuis uit aan het werken zijn, gaat er heel wat aandacht naar het thuiskantoor. Veel mensen zijn het beu om op de sofa of aan de keukentafel te werken, begrijpelijk. Laat ons eerlijk zijn, beide zijn niet meteen de uitgelezen plaatsen om productief en gefocust te werken, om dan nog te zwijgen van de ergonomie.

Bij de redactie krijgen we de laatste maanden ook heel wat vragen rond thuiswerken, en dan meer bepaald rond de technologische kant van het verhaal. In onze zoektocht naar de perfecte technologische setup voor het thuiskantoor kwamen we recentelijk het bedrijf Autonomous tegen. Dit jonge bedrijf uit California zag het levenslicht in 2015 en lanceerde twee crowdfunding campagnes voor hun eerste slimme bureau. Vandaag genieten meer dan 100.000 individuen van één of ander Autonomous product.

Een aantal weken geleden stuurde Autonomous ons een Smart Desk 2 op ter review. In dit artikel delen we dan ook graag onze ervaring met de tweede iteratie van dit slimme bureau.

Een, twee, drie

De levering van de Smart Desk ging vlot. Er kwamen twee pakketten toe, eentje bevatte het werkblad zelf (wij kozen voor een wit werkblad) en het andere de hydraulische voeten waarop het werkblad rust.

De montage liep ook op wieltjes. De handleiding is duidelijk opgesteld en behoeft geen exotisch gereedschap of montage-expertise. In minder dan 10 minuutjes stond de Smart Desk 2 klaar en konden we aan de slag.

Het meest complexe aan de ganse montage was de bevestiging van de motor die toelaat om het werkblad op en neer te bewegen. Dit gezegd zijnde, is het nog steeds IKEA kennis friendly.

Ups and Downs

Het fantastische aan de Smart Desk 2 is de eenvoud en stilte waarmee het werkblad vlot op en neer gaat. Zowel de motor alsook de hydraulische pompen zijn van topkwaliteit en stellen niet teleur. Beide zijn belangrijke componenten en kunnen bij mindere kwaliteit snel voor heel wat frustratie zorgen. Zo zorgen inferieure hydraulische pompen ervoor dat een werkblad plotseling zakt en leiden zwakkere motoren voor trage op en neer bewegingen.

Autonomous heeft duidelijk kosten noch moeite gespaard bij de productie van de Smart Desk 2. Een stevig en duurzaam werkblad dat relatief kras en deuk bestendig is rustend op stevige poten dat op geen enkel moment wiebelen.

Een slimme standing desk

Wat er net zo intelligent is aan de Autonomous Smart Desk 2 ontgaat ons een beetje. We veronderstellen dat de slimme karakter voornamelijk betrekking heeft op het feit dat je een aantal hoogtestanden kan instellen via het boordcomputertje.

Op zich wel een handige functie om het werkblad met de spreekwoordelijke druk op de knop op de perfecte sta- of zithoogte te krijgen. Als je de Smart Desk 2 met verschillende personen gebruikt, kan je die overige standen gebruiken om de hoogte verder te personaliseren. Gebruiksgemak staat dus wel voorop en dat kunnen we zeker en vast appreciëren.

Naast het pre-setten van de hoogte valt er naar ons weten niet veel slims op te merken. Dat ze bij Autonomous beslisten om het woord smart te verwerken in de naam, kan je onder andere toewijzen aan een slim marketing departement. Daarnaast kan smart ook slaan op een slimmere manier van werken (zittend en rechstaand). Enfin, legio mogelijkheden om de intelligentie van dit bureau te verdedigen…

Een correcte prijs

De prijzen van standing desks zijn heel uiteenlopend. Zo kan je een instapmodel kopen bij Ikea voor iets onder de 200 Euro, en kan je bij de duurdere designshop een model aanschaffen voor meer dan 2000 Euro. Deze Autonomous Smart Desk 2 gaat de deur uit voor 369 Euro. Een prijs die ons gegeven de kwaliteit en de functionaliteiten heel correct lijkt.

Autonomous is ook heel transparant in de prijszetting, waardoor je jezelf op geen enkel moment bekocht voelt. De standaard vijf jaar garantie die je krijgt alsook de 30-dagen proberen policy zouden eveneens voor wat gemoedsrust moeten zorgen.

Je kan de Smart Desk 2 via deze link ontdekken en mocht je er eentje willen aanschaffen, stuur dan gerust een mailtje op ludwig@technologium.be. Ik heb namelijk een aantal kortingsbonnen ;).

Maxime Pruvost

Plaats reactie

high-tech-standing-desk-review-van-de-autonomous-smart-desk-2