Scroll to top

Top

Geen reacties

Google AutoDraw | Iedereen tekenaar dankzij artificiële intelligentie

Gepost op 19/05/2017
Google AutoDraw | Iedereen tekenaar dankzij artificiële intelligentie

Kennen jullie Paint nog? Het ooit zo populaire tekenprogramma van Microsoft dat gedurende de jaren 90 voor heel wat creatieve fun zorgde. Wel, Google dacht dat het tijd was om het concept van digitaal tekenen nieuw leven in te blazen door er wat artificiële intelligentie op los te laten. Fast forward naar vandaag; hier is Autodraw.

Met AutoDraw kan iedereen die niet werd geboren met tekentalent naar hartelust mooie tekeningen maken. Het programma dat beschikbaar is voor desktop en mobile transformeert je mislukte schetsen van fietsen, dolfijnen, auto’s of wat dan ook in perfecte tekeningen. Je hoeft je dus niet langer te schamen voor je onkunde dankzij onze vrienden bij Google.

Hoe werkt AutoDraw

Het ziet er allemaal heel eenvoudig en voor de hand liggend uit, maar de technologie achter het webprogramma is in realiteit relatief complex. Om AutoDraw te laten voorspellen wat je probeert te tekenen, wordt er gebruik gemaakt van Machine Learning. In een notedop kan een computer dankzij informatie/input (zoals tekeningen, woorden…) voorspellingen maken over wat een gebruiker probeert te vinden. Dankzij de feedback die de computer krijgt, verfijnt het iedere keer opnieuw de voorgestelde resultaten, met als doel exact te tonen wat je wil bereiken/waar je naartoe op zoek bent.

Om de voorgestelde tekeningen op basis van je schetsen mogelijk te maken, lanceerde Google in November van vorig jaar het spelletje Quick, Draw! In de game word je uitgedaagd om bepaalde figuren in 20 seconden te tekenen, een beetje zoals Pictionary. (OPGEPAST: Quick, Draw! zorgde voor een acute tekenverslaving bij de Technologium redactie). Dankzij al de tekeningen die Google verzamelde met het spelletje kan het nu voorspellen wat iemand probeert te tekenen in AutoDraw. De machine leert dus dankzij de informatie die ze krijgt.

Oordeel vooral zelf en probeer AutoDraw hier.

Ludwig

Plaats reactie

google-autodraw-iedereen-tekenaar-dankzij-artificile-intelligentie