Scroll to top

Top

Geen reacties

De Audio-Technica m50x - Absurd goed

Gepost op 23/07/2016
De Audio-Technica m50x – Absurd goed

Het is alweer een tijdje geleden dat we nog eens een headphone review deden. Met de festivalzomer in volle gang – we horen jullie vanop Tomorrowland tot in Gent – dachten we om daar even verandering in te brengen. De muziekervaring kan immers enorm verschillen afhankelijk van wat je door die dierbare trommelvliezen blaast. Daarom ook het belang om een doordachte keuze te maken.

We hebben er een toppertje voor jullie uitgekozen. Niet meteen de meest voor de hand liggende keuze, akkoord. Voor velen begint en eindigt de zoektocht naar een nieuwe hoofdtelefoon meestal bij een bezoek aan de elektronicaboer. Dit model vind je naar alle waarschijnlijkheid enkel online of in een speciaalzaak. Maak je echter geen zorgen over de prijs, en nog minder over de kwaliteit.

Professioneel van a tot z

De ATH m50x is een studio of monitor model. In essentie betekent dit dat de hoofdtelefoon bedoeld is voor professioneel gebruik. De Audio-Technica beschikt over 45mm drivers die het nodige volume garanderen. Daarnaast is de m50x ook uitgerust met een uitgebreide frequentie ontvanger, hierdoor krijg je meer toonbereik in vergelijking met meer consumenten gerichte hoofdtelefoons.

De bouwkwaliteit van de m50x mag je eveneens professioneel noemen. De oorkussens zijn enorm zacht en sluiten nauw aan rond je oorschelpen. Ook de hoofdband werd voldoende gestoffeerd. Dit alles vertaalt zich in urenlang luisterplezier zonder discomfort of storend omgevingsgeluid.

Ook voor onderweg

De voorganger van de m50x stond reeds gekend als een toppertje. Echter werd de m50 geleverd met een vaste spiraalkabel. Dergelijke kabel focust zich op gebruik in een opnamestudio context. Niet meteen vriendelijk voor digitale nomaden die een multidisciplinaire hoofdtelefoon zoeken voor zowel thuis, als op het werk als tijdens het reizen. Audio-Technica werkte dit euvel weg door de m50x met drie verwisselbare kabels te leveren. Waaronder een 1 meter lange kabel specifiek bedoeld voor ‘on the go’ gebruik. Daarnaast krijg je bij aankoop ook een spiraalkabel en een 3m lange snoer.

ath m50x

Ook is de m50x opvouwbaar, wat het opbergen en transporteren vergemakkelijkt. Lijkt banaal, maar als je vaak onderweg bent, dan weet je hoe belangrijk het is om je hoofdtelefoon gemakkelijk weg te steken zonder alle plaats in je rugzak of reistas te verliezen.

Prijs kwaliteit onklopbaar

En dat is een sterke statement, daar zijn we ons ten volle van bewust. Maar het moet gezegd worden. De m50x is eigenlijk een no-brainer als je met een budget van 200 Euro op zoek gaat naar een nieuwe hoofdtelefoon. Veel 400 Euro plus modellen kunnen niet tippen aan de cocktail die Audio-Technica met de m50x maakt.

Als je overtuigd bent van de m50x, dan kan je er op Amazon eentje bemachtigen. Als je wat zoekt, dan vind je de zwarte versie reeds voor 160 Euro. Geniet ervan en laat ons zeker horen wat je ervaring is!

 

Ludwig

Plaats reactie

de-audio-technica-m50x-absurd-goed