Scroll to top

Top

1 reactie

Audio allrounder | De Bose QC 35 II

Gepost op 18/03/2018
Audio allrounder | De Bose QC 35 II

De laatste jaren hebben we al heel wat hoofdtelefoons mogen testen bij Technologium. En het is niet absoluut niet eenvoudig om een standaard te gaan bepalen om te gaan beslissen welke headphones goed dan wel slecht zijn. Het is immers zo dat niet iedere hoofdtelefoon voor gelijk welke situatie gemaakt is.

Zo reviewden we een poosje terug de Audio-Technica m50x. Een setje dat door veel studio liefhebbers geprezen wordt voor zijn superieure geluidsfrequentie en zeer comfortabele karakter. De m50x is het schoolvoorbeeld van een doorgedreven focus op specifieke zaken die binnen een bepaalde context doorslaggevend zijn.

Echter is de headphones markt meer en meer mainstream geworden. De tijd dat enkel audio-fielen en studioliefhebbers op zoek gingen naar ‘the perfect fit’ is langzaam maar zeker voltooid verleden tijd. Dat maakt het absoluut niet makkelijker voor audio merken die erin moeten slagen om op alles te gaan scoren. Een missie waar de Bose QC 35 II op inzet, en daar bijna compromisloos in slaagt.

Geen huilende peuters of luidruchtige kantoren

Noise canceling is een term waarmee je om de oren geslagen wordt in de zoektocht naar een hoofdtelefoon. Het wegzuiveren van al het omgevingsgeluid dat de audio-ervaring minder puur en meeslepend maakt, is een zeer belangrijk kenmerk voor velen. Zonder enige twijfel geven we graag mee dat deze QC 35 II heer en meester is in deze categorie. Als je in een druk kantoor werkt, kan de QC 35 II je de nodige focus brengen om productief te blijven. Volgens ons kan je zelfs op de middag in een kinderdagverblijf alle hongerige peuters eventjes outfaden met de Bose. Sterk staaltje technologie.

En ook in het geluidsdepartement heeft de Bose heel wat troeven uit te spelen. De jarenlange ervaring en de ettelijke voorgangers werpen hun vruchten af. Alhoewel de Bose in het algemeen wat bass-heavy is, krijg je heel wat geluidsdiepte en komen de zachtste tonen tot hun recht. Weet wel dat je de QC 35 II niet moet kopen als je op zoek bent naar luide drivers en ruwe toonvallen. Dit model is op z’n best in relatief complexe composities met veel gevarieerde geluidsinvallen.

Ik ga op reis en ik neem mee

Een tweede aspect om een waardevolle allrounder te zijn, heeft te maken met draagbaarheid. Ook daar scoort de QC 35 II een dikke driepunter. De über zachte hoofdkussens en dik gestoffeerde hoofdband zorgen, in combinatie met het lichte gewicht, voor een  zeer comfortabele fit. Ook bij urenlang muziek afspelen, wat je zeker zal willen doen met deze Bose, kregen we geen last van pijn aan de oren of een harde druk op ons hoofd. Iets waar veel modellen, waaronder de Bowers en Wilkins PX iets van kunnen leren.

Ook plooit de QC 35 II heel slim samen om niet teveel plaats in te nemen in een reistas of rugzak. Je ziet duidelijk dat deze hoofdtelefoon gebouwd is voor mensen die veel on-the-move zijn.

Intelligentie met de Google Assistant

Het is je misschien al opgevallen dat er een ‘II’ in de benaming van de QC 35 staat. Dat heeft alles te maken met het feit dat deze opvolger van de originele QC 35 zichzelf tot de categorie slimme headphones rekent. Dit gebeurt concreet aan de hand van de Google Assistant. De door Google ontwikkelde stemtechnologie werd ingebouwd in de QC 35 II en laat je toe om de virtuele assistent bepaalde commando’s te geven door te drukken op een nieuwe knop in de linker schelp van de Bose. Zo kan je iemand bellen met de QC35 II of kan je vragen welke vergaderingen nog op je agenda staan.

De intelligentie is en blijft wel beperkt tot de mogelijkheden van de virtuele assistent. Andere hoofdtelefoons zoals de Bragi Dash of de One houden je stappen bij of meten je hartslag, allemaal elementen die naar onze mening een paar headphones echt slim maken.

De QC 35 ll als compromisloze allrounder

Voor de veeleisende globetrotter is de QC 35 ll zonder enige twijfel de audio metgezel. Deze Bose doet niet enkel veel dingen, maar doet deze dingen ook bijzonder goed. De combinatie van superieure noise-canceling, ultra transporteerbaarheid en stemcontrole vallen in de smaak. Het gebrek aan compromissen drijft het prijskaartje wel omhoog. De QC 35 II gaat officieel niet over de toonbank voor minder dan 379 Euro. Kwaliteit komt natuurlijk met een prijs, en natuurlijk betaal je ook een premium om met het woord Bose op je oren rond te lopen.

 

 

Ludwig

Reacties

  1. Arne vb

    Echt top headphones! Zou niet meer zonder kunnen 🙂

Plaats reactie

audio-allrounder-de-bose-qc-35-ii