Scroll to top

Top

Geen reacties

Google ontwikkelt incubator ‘Area 120’

Gepost op 25/04/2016
Google ontwikkelt incubator ‘Area 120’

Overal ter wereld winnen startups aan belang. Vele grote bedrijven nemen startups over en incorporeren dezen binnen hun structuur of lanceren een incubator. Een incubator is een instelling dat een select aantal startups zal begeleiden gedurende een bepaalde periode en warm zal maken om hun bedrijf succesvol te lanceren. Deze begeleiding kan zowel financiële- als supporterende- of adviserende middelen bieden en is afhankelijk van incubator tot incubator.

Google kondigde gisteren aan dat ze ook een nieuwe incubator zullen opstarten; Area 120 in San Fransisco. Deze incubator zal geleid worden door Don Harrison (VP corporate development) en Bradley Horowitz (VP photo and streams).

Net zoals bij andere incubators moet je geselecteerd worden om aan het programma mee te mogen doen. Om geselecteerd te worden moet je een uitgewerkt business plan insturen. Na grondige analyse zal Google je mee geven of je al dan niet in aanmerking komt. Indien positief antwoord krijg je met je team enkele maanden om full time aan je idee te werken om dit daarna voor Google te komen pitchen. Google zal zowel financieel investeren als je begeleiding aanbieden om succesvol te lanceren op termijn. Momenteel luidt het nog dat enkel werknemers zich kunnen inschrijven om deel te nemen aan de selectie. Of Google dit in een later stadium al dan niet zal opentrekken naar het groter publiek is nog een vraagteken.

De benaming ‘Area 120’ refereert naar de bekende 20% regel bij Google. Deze regel houdt in dat alle werknemers bij Google 20% van hun tijd mogen spenderen aan een eigen initiatief of idee waarvan dat zij geloven dat het een meerwaarde kan bieden voor Google. Dit stimuleert de werknemers om innovatief en creatief om te springen met hun bedrijf. Enkele successen die dankzij deze regel zijn gerealiseerd zijn Google News en Gmail, benieuwd welke innovaties uit de bus zullen komen met dit initiatief!

 

Stay Tech’d!

Christophe Havermans

Plaats reactie

google-ontwikkelt-incubator-area-120