Scroll to top

Top

Geen reacties

Alles wat je moet weten over het Apple Watch Event

Gepost op 09/03/2015
Alles wat je moet weten over het Apple Watch Event

Apple kondigde zonet al zijn nieuwigheden aan op hun live event. Wij zetten graag de nieuwigheden voor jullie op een rijtje:

Apple TV goedkoper + partnership met HBO

Apple kondigde vandaag aan dat de prijs van Apple tv van 99$ naar maar liefst 69$ zou zakken. En als dit nog niet genoeg is bieden ze hier bovenop nog eens HBO aan. Het enige wat je nodig hebt is een breedband connectie en een appel toestel. HBO zal al zijn content aanbieden in samenwerking met de exclusieve partner, Apple. Series zoals Game of Thrones, Entourage, Sex and the city, Silicon valley, etc. zullen allemaal te zien zijn via deze streaming service. Vanaf april kan je je inschrijven op de service voor 14,99$ per maand, en kan je genieten van een gratis maand bij inschrijving.

Apple zal impact hebben op de hele wereld via zijn nieuwe medisch onderzoek applicaties

Open source

Een volgende topic dat Tim Cook vandaag aankondigde was dat Apple samenwerkt met een tal van top universiteiten om ziektes te bestrijden en diagnose eenvoudiger te maken. Zo zal bijvoorbeeld parkinson eenvoudiger op te sporen zijn. Je iPhone zal fungeren als diagnose tool; er zullen verschillende opdrachten zijn die je moet uitvoeren, dewelke je toestel vervolgens zal analyseren. Zo zal je bijvoorbeeld bij een onderzoek naar Parkinson; op je scherm moeten tappen, ‘aaaa’ roepen naar je telefoon en vervolgens 20 stappen zetten met je iPhone in je zak. Aan de hand van voorgaande testen zal je smartphone al wat meer kunnen zeggen over je toestand. Naast parkinson werkt Apple er ook aan ziektes zoals diabetes, astma en nog een heleboel andere ziektes te bestrijden. Dit zal een enorme impact hebben op het welzijn van de bevolking volgens Apple. Bovendien zal Apple je data niet te zien krijgen wegens de privacy-instellingen waaraan de consument nog steeds veel belang hecht vandaag. De applicaties zijn vanaf vandaag beschikbaar.

Mac Notebook

Notebook

Vandaag werd ook de vernieuwde Notebook voorgesteld. De specificaties zijn ongeloofelijk! Een notebook van minder dan 1kg, 24% smaller dan de vorige versie, 12 inch display met 2304×1440 resolutie, 30% minder energieverbruik en noem maar op! Een revolutionaire laptop die van hardware praktisch enkel uit batterijen bestaat. Ook het trackpad is vernieuwd; het zal gevoelig zijn voor de sterkte van de druk. Zo zal je bijvoorbeeld een filmpje sneller beginnen voortspoelen naarmate je harder op je trackpad duwt. Het keybord zou ook efficienter zijn door de nieuwe manier waarop ze de toetsen aan het klavier gehecht hebben , het zogenaamde ‘butterfly mechanisme’. De nieuwe notebook zal verkrijgbaar zijn vanaf 10 April vanaf 1299$.

De Apple Watch

betaal

Last but not least hebben we onze beruchte watch. Naast de gekende functionaliteiten zoals het lezen van berichten, emails,.. kwam apple (hoe kan het ook anders) met een tal van innovaties op de proppen. Een eerste iets dat apple toevoegde aan de watch is het sociale aspect. Door op een knop te drukken aan de zijkant van het horloge kan je horloges gaan connecteren. Wanneer de horloges geconnecteerd zijn kunnen ze met elkaar communiceren. Zo kan ik bijvoorbeeld, wanneer je vrienden niet direct antwoorden op je berichten, aandacht gaan vragen door op jou horloge te tappen, hetgeen al de geconnecteerde horloges kunnen ontvangen. Ook kan je je hartslag doorsturen en tekeningen maken die op elkaars horloge komen. Het meest frappante aan het horloge is dat je je horloge volledig zelf kunt aanpassen aan je persoonlijke voorkeuren. Zo kan je tussen een tal van achtergronden kiezen, selecteren wat al dan niet zichtbaar is op je scherm, kiezen tussen digitaal en analoog,…

Aan het gezondheids- en fitnessgedeelte is in onze ogen niet super veel veranderd. Wat wel leuk is, is dat je horloge je persoonlijke fitness coach zal worden in de toekomst. Het zal mensen helpen om actiever te zijn door meldingen te geven om zo nu en dan eens te bewegen. Ook zal het wekelijks een rapport afleveren waarop je kan zien hoe actief je wel niet was afgelopen week. Op basis van voorgaande statistieken zal je horloge je steeds een target voor de week erop opleggen.

Betalen zal nooit zo simpel geweest zijn als binnenkort. Door eenvoudigweg je horloge naast de scanner van een betaalautomaat te houden, kun je je boodschappen afrekenen. Ook Uber zal je gewoon kunnen afrekenen, en meer nog, je zal hem ook kunnen bestellen vanaf je horloge. De papieren versie van je boarding tickets voor op de luchthaven zal overbodig worden; Alles zal binnenkort op je Apple horloge verschijnen. Wanneer je dan aankomt op je buitenlandse bestemming na de vliegreis, zal je in het hotel ook nog eens kunnen inchecken met je horloge. Na het inchecken zal je Apple watch ook kunnen dienen als sleutel om je deur open te krijgen. En alsof dit nog niet gek genoeg is; eens aangekomen in je hotelkamer kan je het huidig afspelend liedje herkennen en opslaan via shazam.

Apple zal binnenkort verschillende collecties op de markt brengen. In verschillende landen (Belgie nog niet), zal de watch verkrijgbaar zijn vanaf vrijdag 24 April. Zoals Apple reeds eerder aankondigde zullen er drie versies verkrijgbaar zijn: Apple Watch, Apple Watch Sport en de Apple Watch Edition. De sport editie zal de goedkoopste zijn en zal verkrijgbaar zijn vanaf 349$. De duurste en meest exclusieve versie zal de Watch Edition zijn. Dit is een gelimiteerde editie die zal gemaakt zijn uit 18 karaat goud. Hij zal zeer gelimiteerd verkrijgbaar zijn voor maar liefst 10.000$.

Een leuk vooruitzicht met wat Apple allemaal zal aanbieden binnenkort!

 

Stay Tech’d!

Christophe Havermans

Plaats reactie

alles-wat-je-moet-weten-over-het-apple-watch-event