Apple lanceert 5 nieuwe producten

Apple heeft tijdens zijn Spring Loaded event op 20 april 5 nieuwe producten gelanceerd. Al gaat het ook om enkele updates.

Op dinsdag 20 april gaf Apple een nieuwe keynote. De keynote moest volgens verschillende media eigenlijk al in maart plaats gevonden hebben. Maar door het wereldwijde tekort aan computerchips zou de keynote uitgesteld zijn naar april.

Tijdens de keynote stelde Apple enkele nieuwe producten voor. We geven je mee in een klein overzicht wat we binnenkort van Apple mogen verwachten in de winkel.

Paarse iPhone 12

De iPhone 12 is vanaf 30 april te verkrijgen in een nieuw kleurtje. De iPhone 12 en iPhone 12 mini zijn voortaan verkrijgbaar in het paars. Ben je fan van het nieuwe kleurtje? Dan kan je hem dus vanaf 30 April kopen bij je favoriete reseller. De paarse variant komt overigens aan dezelfde prijs als alle andere iPhone 12 modellen.

Paarse iPhone 12 (mini)

Apple AirTag

Al jaren speculeert men over de Apple AirTag. Eindelijk is hij nu ook gelanceerd de Apple AirTag.

De Apple AirTag zal het jou eenvoudiger maken om je spullen terug te vinden. Dankzij deze tracker en de “Zoek mijn” of “Find me” app kan je heel nauwkeurig zien waar de AirTag zich bevind. Je kan de AirTag bijvoorbeeld aan je sleutels hangen, of aan je rugzak. Is een voorwerp verloren? Dan open je de “Vind mij” app, die je op zijn beurt zal aangeven waar de AirTag zich bevindt.

Apple AirTag

Vernieuwde Apple TV 4K

Apple stelde ook een vernieuwde Apple TV 4K aan. De grootste vernieuwing hier is de A12 chip die we ook kennen van de iPhone 12. Deze zou moeten zorgen voor een nog beter beeld. Daarnaast krijgt deze nieuwe Apple TV eindelijk een nieuwe afstandsbediening. De huidige afstandsbediening van de Apple TV heeft niet meteen de reputatie gebruiksvriendelijk te zijn. De nieuwe afstandsbediening doet ons trouwens een beetje denken aan de afstandsbediening van de eerste generatie Apple TV.

Leuke nieuwigheid die Apple gisteren introduceerde is de mogelijkheid om de kleurbalans van je Apple TV aan te passen met je iPhone. Je gebruikt hiervoor de lichtsensors vooraan op je iPhone, deze richt je dan naar je TV scherm. De functie noemt Color Balance. En zou ook werken met de huidige generatie Apple TV 4K.

De nieuwe Apple TV Kan je bestellen vanaf 30 april. Je mag hem dan ongeveer half mij bij jou thuis aan je televisie toestel verwachten.

Nieuwe Apple TV 4K

Nieuw: M1 iMac 24 inch

Apple kwam ook met een totaal nieuwe iMac op de proppen. Eindelijk zou men kunnen denken. Het huidige design van de iMac gaat al een hele tijd mee. Belangrijker is dat naast het nieuwe design de iMac nu eindelijk ook verkrijgbaar is met de revolutionaire Apple M1 chip.

De Apple M1 chip werd vorig jaar geïntroduceerd in de MacBook Air, MacBook Pro en de Mac mini. Al snel bleek dat de M1 SoC (System on a Chip) zijn concurrentie ver vooruit te zijn. Zo kregen de MacBook’s meteen een boost in hun ernergie verbruik. Waardoor je de MacBook al snel een ganse dag op batterij kan gebruiken. Wat vooral belangrijk is voor de iMac is de enorme snelheidswinst die de nieuwe chip biedt.

De nieuwe iMac 24 inch is dus de eerste all-in-one desktop die de M1 aan boord krijgt. Al komt het ook met enkele nadelen. Een ervan is de onmogelijkheid je RAM geheugen uit te breiden.

De 24 inch iMac krijgt een 4.5K scherm mee en een geheel nieuw ontworpen 1080p webcam. Hij is ook te bestellen in 7 redelijk fancy kleuren. Die laatste doen ons dan weer heel hard denken aan de eerste generatie iMac.

2021 imac met M1 chip

iPad Pro met M1

Apple wist tot slot nog te verrassen met het feit dat de M1 chip niet alleen bestemd is voor de Mac lijn. Ook de iPad pro is er nu mee uitgerust. En ook dit mag een ware revolutie zijn. De iPad Pro werd al geprezen om zijn functionaliteit en snelheid. Dat is nu met de M1 chip aan boord alleen nog maar verbeterd.

Voor het eerst is de iPad Pro ook uitgerust met Mini-LED. De nieuwe iPad Pro is voorzien van een Liquid Retina XDR scherm. Let wel op alleen het 12.9-inch model is voorzien van Mini-LED.

De nieuwe iPad Pro is te bestellen vanaf 30 april. Mits een beetje geluk mag je hem dan ongeveer de tweede helft van mei bij jou thuis verwachten.

2021 iPad Pro M1

Een geboren Tech nerd en fan van websites maken en kennis delen. Nico is de oprichter van deze website en oprichter van Apple Nieuws Vlaanderen - De Beste Laptop en eigenaar van Website4All.

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Technologium
Logo
Enable registration in settings - general