Scroll to top

Top

Geen reacties

Apple Event New York | Nieuwe MacBook Air en nieuwe iPad Pro

Gepost op 31/10/2018
Apple Event New York | Nieuwe MacBook Air en nieuwe iPad Pro

Vandaag lanceerde Apple twee noemenswaardige updates binnen haar productlijn. Zowel de iPad Pro als de MacBook Air werden onder de loep genomen en kregen qua uitzicht en qua prestaties een flinke duw in de rug.

De MacBook Air

Misschien wel de meest iconische laptop op planeet aarde kreeg EINDELIJK een update. Het laatste design dateert uit 2010 en deze catapulteerde de Air destijds meteen tot heer en meester in de categorie performante maar tegelijkertijd ook mobiele laptops. Na meer dan acht jaar wachten, komt Apple met een update die de Air per direct naar 2018 brengt.

De talenten die de Air tot een succes maakten zijn nog steeds aanwezig. Aan het uiterlijk van de Air wijzigde immers niet zoveel, enkel de kleuren Space Gray en Rose Gold worden aan het gamma toegevoegd. Het is pas wanneer je de Air opent dat je een duidelijk verschil ziet. De ultramobiele laptop beschikt nu immers ook over een Retina scherm. Daarnaast, is de Air uitgerust met het nieuwe butterfly toetsenbord. Alhoewel niet iedereen een even grote fan is van de nieuwe klaviertechnologie, betekent dit wel dat de toetsen stabieler typen en minder snel slijten. Ook de trackpad is 25% groter en daarmee een pak functioneler.

MacBook Air

Ook qua security zit het snor. Dankzij de integratie van Touch ID kan je nu ook rustig inloggen, betalingen doen en bepaalde toestemmingen geven met je vingerafdruk. De nieuwe T2 chipset maakt de Air velig tot in de kleinste vezel.

Voor velen was de MacBook Air de Apple laptop voor de massa. Het nieuwe model blijft op dit Elan verdergaan en wordt zonder enige twijfel een schot in de roos. Wel wordt volgens ons het verhaal van de MacBook 12 inch nu een stuk minder uniek. Wat de impact zal zijn, komen we alvast te weten tijdens de volgende analysten call van Apple.

De nieuwe iPad Pro

Volgens sommigen is het tablet segment ten dode opgeschreven. Dat ze dit bij Apple eventjes anders zien, blijkt uit de voorstelling van de nieuwe iPad Pro 12,9 en 11 inch. Het is duidelijk dat er heel wat tijd en energie is gespendeerd aan het esthetische. De iPad Pro ziet er immers compleet anders uit dan zijn voorganger. Naar alle waarschijnlijkheid zal deze designtaal ook worden overgenomen door de iPad Air en iPad mini 4.

De nieuwe Pro lijn heeft quasi geen randen meer dankzij een nieuwe schermtechnologie, het wegwerken van de fysieke Home knop en het afronden van de hoeken. Net zoals bij de iPhone, kan je de iPad Pro nu ook gewoon unlocked met FaceID. Dit maakt de iPad, naast eenvoudiger, ook veiliger.

iPad Pro

De iPad Pro werd ook uitgerust met de nieuwe A12X Bionic chip. Deze processor maakt het ganse plaatje performanter waardoor de historische grenzen tussen laptop en tablet verder vervagen. Begin 2019 komt Adobe met een iPad Pro versie van Photoshop op de markt, een duidelijk bewijs dat Apple volop inzet op het performantieluik van zijn Pro tablet lijn.

De iPad Pro is ook het eerste mobiele iOS apparaat dat afstand doet van de Lightning connector standaard die we terugvinden bij de iPhone en andere iPads. Net zoals bij de computer lijn van Apple, beschikt de iPad Pro over een USB type C connectie. Dit wordt meer en meer de gouden standaard binnen het technologie wereldje. We kijken al uit naar de dag waarop we nog maar met 1 kabel moeten rondlopen, utopie.

Ludwig

Plaats reactie

apple-event-new-york-nieuwe-macbook-air-en-nieuwe-ipad-pro