Scroll to top

Top

Geen reacties

De Apple AirPods | Wat is dat daar in je oren Ludwig?

Gepost op 15/05/2017
De Apple AirPods | Wat is dat daar in je oren Ludwig?

Werd die vraag niet gesteld dan kon ik ze afleiden uit de blikken die ik kreeg toen ik losjes over straat liep met mijn AirPods. Toegegeven, het is een bijzonder zicht, of op z’n minst een zicht dat we niet kennen. Maar bon, alle nieuwe dingen met een ongebruikelijk design lokken reacties uit. Denk maar aan de beruchte Google Glass van destijds. Al hoop ik van ganser harte dat het met de AirPods niet zo’n vaart gaat lopen. Ik zou niet graag het woord AirHole achterna geroepen worden.

AirPod weirdos

Het is duidelijk dat in San Francisco, de hoofdstad van technologie, de Airpods al relatief veel voorkomen. Er waren nog die blikken, maar dan eerder met een ‘nog iemand die rondloopt met die rare dingen in zijn oren’ aanvulling. Een eerste indicatie dus dat het gewoon een kwestie van tijd is vooraleer de AirPods aanvaard worden en opgaan in het straatbeeld.

Onafhankelijk van het uitzicht ben ik best tevreden van mijn Apple headset. De connectie met mijn iPhone 7 gebeurt zo goed als meteen bij het openen van het AirPods doosje en ook de batterijlevensduur is naar wens. Het doosje waar ik het over heb, doet eveneens dienst als oplader voor de Airpods. Dit zorgt er op zijn beurt voor dat de opgeborgen oortjes voorzien worden van nieuwe energie voor de volgende luistersessie.

Als het doosje alsook de AirPods zelf geen batterij meer hebben, kan je de oortjes in het doosje opladen met je iPhone of iPad oplader. Vind ik best wel handig aangezien de kans groot is dat je beide bij je hebt en dat een oplaadkabel dus ook meestal in de buurt is.

Meer dan design

Het geluid van de AirPods vind ik beter dan dat van de EarPods die je meegeleverd krijgt bij een nieuwe iPhone. Ook wel logisch, gezien het 144 Euro prijsverschil tussen beide. De bassen lijken iets dieper te gaan en de hogere tonen klinken iets scherper. Ook technologisch staan de AirPods een generatie verder. De ingebouwde W1 chip zorgt ervoor dat beweging geregisteerd wordt en bepaalde handelingen leiden tot acties. Haal je bijvoorbeeld één van de Airpods uit je oren, dan stopt de muziek automatisch of door te tappen op een AirPod kan je ofwel de muziek pauzeren of Siri activeren.

De grootste uitdaging is (althans voor mij) het niet verliezen van de AirPods. De oortjes en het doosje zijn zeer klein in vergelijking met normale headsets. Ook in vergelijking met bekabelde earplugs is het risico op verlies groter. Tijdens een vlucht van Austin naar San Francisco heb ik de helft van alle passagiers doen rechtstaan om één van mijn AirPods terug te vinden. Dat kom je naar alle waarschijnlijkheid niet tegen met een ATH M50x…

AirPods

Dit gezegd zijnde, ik ben fan en zou zeker overwegen om andere Apple jongens en meisjes een setje cadeau te doen tijdens de feestdagen of voor een verjaardag. Spijtig genoeg moet je zes weken geduld hebben vooraleer de AirPods geleverd worden, Apple kan de vraag niet volgen. Of dat is toch wat iedere slimme marketer zou zeggen :).

Ludwig

Plaats reactie

de-apple-airpods-wat-is-dat-daar-in-je-oren-ludwig