Scroll to top

Top

Geen reacties

AOC Q2781 | Een Swarovski scherm

Gepost op 07/02/2017
AOC Q2781 | Een Swarovski scherm

We praten niet vaak over monitors op Technologium en dat is eigenlijk wel zonde. Toegegeven de meeste beeldschermen zijn vrij standaard en saai. Gelukkig is er de opkomst van 1440p en 4K hoge resolutieschermen, zodat jouw PC ook eindelijk eens “retina” wordt. Zo kondigde AOC deze week de Q2781 reeks aan.

AOC is een monitorbedrijf dat al een tijdje meegaat. Ze hebben een reputatie om kwalitatieve schermen te bouwen aan aanvaardbare prijzen. Ik ben dit artikel op een AOC review monitor aan het schrijven en ze lijken hun reputatie te verdienen. Maar goed, terug naar de Q2781 reeks dus. Net als zovele schermen is de naamgeving niet super. De eerste twee cijfers geven wel een hint over de grootte: 27 inch dus. Op een dergelijke grootte vind ik een HD resolutie eigenlijk al te weinig, je kan dan alweer iets te goed de pixels onderscheiden. En AOC volgt me daarin: de Q2781 hebben een 2560 x 1440 resolutie (afgekort 1440p).

Aan aansluitingsmogelijkheden is er geen gebrek alvast: twee maal HDMI aangevuld met DisplayPort en een ouderwetse VGA aansluiting. Al is die laatste natuurlijke zonde: dit is een analoge aansluiting en zal dus tot kwaliteitsverlies lijden op moderne digitale monitors. De Q2781 valt alleszins ook op door zijn design: een hippe, gekrulde arm houdt het scherm omhoog. Dit design eist wel zijn tol en zorgt ervoor dat de hoogte niet verstelbaar is.

“Dat kan nog meer design bevatten” moeten ze bij AOC gedacht hebben. Voor een slordige 100 euro extra krijg je de Q2781 in roze goud met ledertoetsen en een portie Swarovski kristallen aan de achterkant. Zo hebben de collega’s die elke dag op de achterkant van je monitor moeten kijken toch ook iets.

AOC liet nog niet weten wanneer de Q2781 reeks net verkrijgbaar zal zijn. De prijs van het basismodel zal 500-600 euro zijn, de Swarovski editie zal je dus 600-700 euro kosten. Aan jou de keuze of die extra bling bling het waard is.

Tags
Bram Vandewalle

Plaats reactie

aoc-q2781-een-swarovski-scherm