Scroll to top

Top

Geen reacties

The Birdhouse | Antwerpse start-up Taglayer groeit met rasse schreden

Gepost op 05/12/2017
The Birdhouse | Antwerpse start-up Taglayer groeit met rasse schreden

Eind 2015 raken Willem Drijver en Timothy Verhaegen aan de praat tijdens een netwerk event georganiseerd door de Antwerpse studentenorganisatie SINC. Uit deze ontmoeting zal een paar maanden later de start-up Taglayer het levenslicht zien. Minder dan een jaar verder is het product klaar, zijn de eerste grote contracten binnengehaald en is het team fors uitgebreid.

 

De slimme software van Taglayer personaliseert de website voor iedere gebruiker in functie van het profiel van de bezoeker

Wanneer je als gebruiker naar een website surft, krijg je maar een fractie van de artikels, producten of andere informatie te zien. Deze website is voor iedere bezoeker hetzelfde. Dit is jammer want interesses verschillen. Neem bijvoorbeeld een jobwebsite. De kans is groot dat de vacatures die je op het eerste zicht ziet niet overeen komen met jouw criteria. Je zal dan zeer snel de website verlaten, zonder dat je de vacature van je dromen gevonden hebt. Dit is heel jammer omdat de vacature ergens op de website staat maar je hem niet hebt kunnen vinden. De software van Taglayer maakt de website dynamisch, en maakt het mogelijk om de juiste vacatures op het juiste moment aan de juiste bezoeker te laten zien.

Going from static content (left) to dynamic content (right).

Personalisatie is niet nieuw, maar Taglayer onderscheidt zich van de concurrentie doordat hun software automatisch en in real-time werkt. Dit zonder dat zij toegang nodig hebben tot de databases van hun klanten en zonder persoonlijke data (naam, e-mailadres,…) van de bezoekers te moeten opslaan.Dit doen ze door een tracking code op de website te zetten, het gedrag van de bezoekers te analyseren en met deze data te gaan personaliseren. Taglayer uitproberen kan via de website.

The Birdhouse begeleidt Taglayer tijdens het groeitraject

Beide oprichters hadden al ervaring opgedaan in het ondernemen voordat ze aan het Taglayer avontuur begonnen maar het blijft belangrijk om sterke begeleiding op te zoeken. Door andere ervaren ondernemers in het verhaal van een jong bedrijf mee te nemen, worden veel lessen gedeeld en fouten vermeden. In de zoektocht naar externe begeleiding kwam Taglayer terecht bij The Birdhouse. Deze accelerator uit Gent heeft sinds vorig jaar ook een locatie in Antwerpen. Gedurende een traject van 6 maanden worden beginnende ondernemers gecoacht door ervaren mentoren en daarnaast krijgen ze toegang tot workshops, kantoorruimte en sinds kort is er ook een investeringsbudget van 10 miljoen euro voorzien vanuit Belfius.

Taglayer heeft 2 mentoren toegewezen gekregen, zijnde Philip Timmermans (bekend van de online reisagent Sunweb) en Werner De Wolf (TE Connectivity / CommScope). Ze hielpen niet enkel met het leggen van contacten met mogelijke klanten maar ook met het uitwerken van een prijszetting strategie.

Jouw startup traject ook een versnelling hoger schakelen

Indien je jouw start-up of onderneming naar het volgende niveau wil tillen via coaching van ervaren ondernemers kan je nu inschrijven voor de volgende Birdhouse lichting. Inschrijven kan via deze link.De deadline is 7 januari 2018.

 

 

Antoine Smets

Plaats reactie

the-birdhouse-antwerpse-start-up-taglayer-groeit-met-rasse-schreden