Scroll to top

Top

1 reactie

Antwerpse start-up Neoscores op één na beste start-up van de wereld

Gepost op 26/11/2014
Antwerpse start-up Neoscores op één na beste start-up van de wereld

Begin deze week werd voor de derde maal de Start-up Nations Summit georganiseerd. Dit is een evenement waarbij leiders en beleidsmakers van tientallen landen samenkomen en bespreken hoe zij innovatie en ondernemerschap stimuleren in hun land. Tijdens dit evenement wordt er ook een World Start-up Competition gehouden, waarbij een veertigtal genomineerde start-ups het tegen elkaar opnemen om de titel “beste start-up ter wereld” weg te kapen. De Belgische start-up Neoscores is hierbij op de tweede plaats geeindigd wat een hele prestatie is.

Neoscores maakt de iTunes voor Partituren

Als je onlangs een klassiek concert bijgewoond hebt, zal je gemerkt hebben dat de meeste muzikanten nog met papieren partituren werken. Ook uitgevers van partituren werken nog zeer vaak met papier, waardoor vaak auteurrechten geschend worden doordat de muzikanten kopies maken en aan elkaar verdelen. Neoscores wil heel deze wereld digitaliseren,zoals Apple met iTunes de muziekwereld naar het internet heeft gebracht. Neoscores heeft hiervoor een applicatie ontwikkeld waarmee het heel gemakkelijk is nieuwe partituren te ontdekken en kopen.

Neoscores wordt ondersteund door tal van start-up organisaties

Voor degene die de start-up wereld in België een beetje volgen is Neoscores al lang geen onbekende meer. De drie oprichters, allemaal profesionele muzikanten  en ondernemers, haalden het wereldnieuws in 2012 toen ze samen met het Brussels Philharmonic zonder papieren partituren maar met Samsung Tablets hebben opgetreden. Neoscores werd ook al in 2013 door Voka Antwerpen – Waasland uitgeroepen tot Meest Beloftevolle Starter. En nu deze nieuwe prijs, waar  20.000 Dollar mee gepaard gaat. Dit succes is mede mogelijk gemaakt door tal van start-up organisaties actief in Vlaanderen. Zo is het startups.be die het mogelijk heeft gemaakt dat Neoscores naar Seoul kon gaan waar de competitie plaatsvond.  Neoscores heeft ook het iStart incubatie  programma van IMinds doorlopen.

Begin december kan je de Neoscores applicatie downloaden en 13 december lanceren ze een crowdfunding campagne, dus je kan zelf investeren in deze succesvolle start-up. Wij houden jullie al zeker en vast op de hoogte!

Stay Tech’d!

Antoine Smets

Plaats reactie

antwerpse-start-up-neoscores-op-n-na-beste-start-up-van-de-wereld