Scroll to top

Top

1 reactie

AndroidWear op de LG G Watch - Technologium

Gepost op 15/07/2014
AndroidWear op de LG G Watch

Op Google I/O 2014 werden AndroidWear, het nieuwe besturingsplatform van Google, en de eerste compatibele smartwatches officieel aan het ‘grote’ publiek voorgesteld. Er zijn op dit moment officieel twee slimme uurwerken die het nieuwe AndroidWear draaien, namelijk de Samsung Gear Live en de LG G Watch. We hebben er alles aan gedaan om zo snel mogelijk één van deze apparaatjes rond onze pols te krijgen….en dat is ons ook gelukt. Onze nieuwe dagelijkse smartwatch is sinds kort de LG G Watch.

Look & Feel

Klein kan je de LG G Watch nu niet meteen noemen. Omwille van het relatief grote scherm en al de hardware die de behuizing bevat, heb je toch wel een stevig horloge om de pols. Draag je bijvoorbeeld geregeld kostuums of hemden, dan moet je er wel rekening mee houden dat de G Watch niet subtiel onder je hemdmouw kan schuiven, maar er altijd bovenop zal pronken :).

Gelukkig heeft LG ervoor gekozen om met subtiele en premium materialen te werken zoals glas en ijzer. Dit zorgt ervoor dat de smartwatch niet goedkoop oogt, noch goedkoop aanvoelt. Het horlogebandje is wel volledig vervaardigd uit rubber, wat een afbreuk doet aan de look & feel van het horloge. Echter, dit horlogebandje heeft standaardafmetingen en kan eenvoudig vervangen worden door gelijk welk ander uurwerk bandje.

Het gewicht van de G Watch valt zeer goed mee. We ervoeren dit op geen enkel moment als storend of een last om te dragen. Dit heeft hoofdzakelijk te maken met het feit dat het omhulsel van het apparaat bestaat uit een hard type plastic. Het is dan ook enkel de voorkant van het apparaat dat omringd werd met glas en een soort ijzer.

Met de krasbestendigheid van de G Watch zit het wel goed. Na toch al een paar keer te schuren en te botsen, vertoont de smartwatch nog geen sporen van gebruik. Over de algemene bouwkwaliteit hoor je ons dus niet klagen.

De batterijlevensduur is hetgeen wat minst overtuigend is. Om de twee dagen moeten wij de G Watch toch wel opladen. Vergeet je dit te doen, wel, dan loop je om je pols met een veredelde armband, niets meer en niets minder.

Functionaliteiten van AndroidWear

En hier komt dan ook meteen AndroidWear om de hoek, die de volledige functionele kant van de G Watch voor zijn rekening neemt. De verschillende grote merken zullen waarschijnlijk ook wel allemaal AndroidWear op hun smartwatches aanbieden, dit omwille van de hoeveelheid aan apps die compatibel zullen zijn met het Google platform. De grootste differentiëring in de smartwatch markt zal naar ons aanvoelen gebeuren op vlak van de looks van de verschillende devices, zoals je vandaag ook ziet op de smartphone en tablet markt.

Bon, eventjes afgeweken. We zijn aangenaam verrast door de functionaliteit van onze G Watch. Het is absoluut (nog) geen autonoom apparaat. Dit houdt in dat het (vandaag nog) vooral een verlengstuk is van je smartphone of tablet, maar deze wel op bepaalde momenten vervangt. AndroidWear kan je vooral zien als een berichtencentrum dat je op de hoogte brengt van bepaalde alerts.

Word je bijvoorbeeld gebeld,dan zie je dit op je watch, krijg je een berichtje of mail, dan licht je smartwatch scherm op, heb je een bepaald agendapunt, dan brengt je smartwatch je hiervan op de hoogte.

Daarnaast kan je via AndroidWear bepaalde zaken doen zonder daarvoor je smartphone boven te halen. Zo kan je bijvoorbeeld door ‘OK Google’ te zeggen en daarna’ remind me to call Antoine’ een reminder in je agenda plaatsen, of kan je door ‘OK Google’ en daarna ‘call Thomas’ ervoor zorgen dat je smartphone in belmodus gaat, maar om effectief het gesprek te voeren, moet je wel je smartphone bovenhalen.

Hetgeen waar wij het meest door verbaasd waren, was de navigatie functie. Zo kan je door ‘Ok Google’ en daarna ‘navigate me to Technologium’ te zeggen de GPS starten, en krijg je op je smartwatch stap voor stap de navigatie. Best knap dit!

De app markt van AndroidWear is met rasse schreden aan het groeien. Zo kan je nu all apps downloaden om een taxi te bestellen, nieuws te lezen of te daten met mensen :). Het zal niet lang wachten zijn vooraleer de grote app ontwikkelaars ook de AndroidWear app store zullen volpompen met applicaties. Dit natuurlijk allemaal te danken aan de enorme grote developer community die Google al heeft.

Conclusie

Voor ons bestaat er geen twijfel dat AndroidWear en smartwatches in het algemeen een succes zullen worden. Ons antwoord is volmondig ja. Alhoewel we nu de eerste apparaten op de markt zien komen, zijn deze qua aanbod toch al relatief volwassen. Ben je dus op zoek naar een smartwatch waar je toch even verder mee kunt, dan is een AndroidWear smartwatch, en in dit geval de G Watch, zeker geen slechte beslissing. De prijs valt ook nog relatief goed mee. Voor 199 Euro kan je de LG de jouwe noemen.

Stay tech’d!

Overzicht scores

Look & Feel
6.5
Functionaliteiten
8
7.3

Middenmoter

We zijn aangenaam verrast door de G Watch en AndroidWear als besturingsplatform, toch geloven we dat het nog beter kan, zeker op vlak van look & feel EN batterijlevensduur. Echter, ben je op zoek naar een goeie en toekomstbestendige smartwatch en vind je look & feel minder belangrijk, dan zit je met deze G Watch zeker goed.
Ludwig

Reacties

Plaats reactie

androidwear-op-de-lg-g-watch-technologium