Scroll to top

Top

Geen reacties

Android Pay vanaf nu in België

Gepost op 07/03/2017
Android Pay vanaf nu in België

Google kondigde deze ochtend aan dat Belgische Androidgebruikers vanaf nu draadloos kunnen gaan betalen. Daarmee is België direct bij de koplopers: het is het vijfde land wereldwijd waar Android Pay bruikbaar is. Enkel de VS, het Verenigd Koninkrijk, Japan en Australië gingen ons voor.

Wat is Android Pay?

Android Pay is niet nieuw: de dienst werd reeds in september 2015 gelanceerd in de Verenigde Staten.  Je kan het zien als een soort portefeuille in je smartphone. Je dient gewoon de Google Pay app te installeren en een kaart toe te voegen. Vanaf dan kan je gewoon draadloos via je smartphone betalen. Je smartphone dient dan wel over NFC te beschikken. Gelukkig vind je NFC op de meeste moderne Androids terug. Je kan in diezelfde app trouwens ook klantenkaarten bewaren, het is de opvolger van de vroegere Google Wallet.

Om bedragen onder de 25 euro te betalen is het voldoende om even je gsm tegen de NFC-betaalterminal te tikken. Voor grotere bedragen of verscheidene kleine betalingen dient er even een extra authenticatie te gebeuren. Dat doe je door met je vingerafdruk of je PIN-code de betaling te verifiëren.

Wie kan wat betalen?

BNP Paribas Fortis is de voortrekker voor Android Pay in België. Al hun klanten met een kredietkaart kunnen dan ook onmiddellijk aan de slag, dat zijn er ongeveer 250.000. Alle 750.000 klanten met gewone betaalkaarten volgen weldra, nog in de eerste helft van 2017. KBC/CBC volgt ook nog dit jaar, maar de andere banken vallen vooral op door hun afwezigheid.

Je kan bij circa 85.000 winkels al betalen met Android Pay. Heel wat grote namen ondersteunen het al: denk maar aan H&M, Media Markt en McDonalds. Ook voor kleinere winkels is Android Pay een interessante optie: betalingen via Android Pay kost hen echter niets extra. De enige voorwaarde is dat hun betaalterminal reeds over NFC beschikt.

Android Pay komt naar België en daar kunnen we alleen maar blij om zijn. Als de overheid nu nog een Android ID en Android License zou ontwikkelen dan kunnen we eindelijk die portefeuille thuislaten. Ten minste de Androidgebruikers, het is nog niet bekend wanneer de Apple’s tegenhanger, Apple Pay, bij ons zal landen.

 

 

Bram Vandewalle

Plaats reactie

android-pay-vanaf-nu-in-belgi