Scroll to top

Top

Geen reacties

Topdag: Android Nougat en de nieuwe PlayStation

Gepost op 22/08/2016
Topdag: Android Nougat en de nieuwe PlayStation

Alsof het barbecueweer buiten nog niet voldoende was wisten Google en Sony ons ook nog eens te verblijden met 2 aankondigingen van formaat vandaag. Geweldige tijden om een techie te zijn! We gaan van start met het nieuws van Google, tijd voor een brokje Nougat.

Android Nougat

Na lang wachten is Android Nutella, euh Nougat (sorry, oude gewoonte) uitgebracht. Versie 7 van Android brengt weer heel wat lekkers, zelfs voor mensen niet zo tuk zijn op nougat. Zo zijn er nieuwe notificaties, de mogelijkheid om de grootte van interface-elementen aan te passen en (eindelijk) ook een splitscreenmodus. Deze laatste zal voornamelijk op tablets goed van pas komen.

De update zal in de loop van de week verschijnen op de Nexus toestellen. Enkel de Nexus 5 en Nexus 7 uit 2013 en alle voorgaande Nexusdevices zullen geen update ontvangen naar Nougat. De ongeduldigen onder jullie met het nodige technisch vernuft kunnen op de pagina voor ontwikkelaars weldra terecht om hun toestel handmatig up te daten.

Android-N-Split-Screen

De LG V20 wordt het eerste toestel dat lanceert met Nougat. Niet snel daarna zou een nieuwe Nexus moeten volgen, maar dat blijft nog even koffiedik kijken.

PlayStation 4 Slim

Ik ben nog niet goed en wel bekomen van Gamescom vorige week en het volgende gamebommetje valt. Deze week lekten er namelijk foto’s van een nieuwe kleinere PlayStation. Inmiddels is de bron bevestigd en we krijgen dus in september een nieuwe, kleinere en waarschijnlijk zuinigere PS console. Meer informatie krijgen we op 7 september.

playstation-4-slim-leaked-photos-01

Het is trouwens niet de enige console die we verwachten van Sony: ook een PlayStation 4,5 komt eraan. Deze zou wat extra rekenkracht bieden om hun virtual reality ervaring vlotter aan te sturen. Deze variant krijgt voorlopig de codenaam Neo mee, maar verdere details ontbreken. Eeuwige concurrent Microsoft lanceerde al eerder deze zomer de slankere XBox One S.

Bram Vandewalle

Plaats reactie

topdag-android-nougat-en-de-nieuwe-playstation