Scroll to top

Top

Geen reacties

Android M komt eraan! Wat mag je allemaal verwachten?

Gepost op 30/05/2015
Android M komt eraan! Wat mag je allemaal verwachten?

Android Lollipop, het huidige besturingssysteem van Google voor smartphones, is nog maar net uitgerold of Google kondigt al een nieuwe versie aan. De nieuwe versie, Android M zal beschikbaar zijn eind dit jaar. Verwacht geen complete nieuwe gebruikerservaring maar een stabieler platform met een aantal handige nieuwigheden en upgrades.

  • Eindelijk een vingerscanner: Apple heeft het al een tijdje maar er zijn maar weinig Android smartphones die een vingerscanner aanbieden. Google wil helpen door in de nieuwe Android versie de nodige software te integreren. Deze vingerscanner kan gebruikt worden om je smartphone te ontgrendelen of zelf betalingen mee uit te voeren.
  • De tweede nieuwigheid is Android Pay, deze oplossing zou het gemakkelijk moeten maken voor developers om applicaties te maken waarbij Android Pay gebruikt wordt om de betalingen uit te voeren. Dit is natuurlijk als reactie op de recente ontwikkelingen van ApplePay. De oorlog om het betalingsverkeer tussen de verschillende technologie mastodonten zal de komende jaren uitgevochten worden.Schermafbeelding 2015-05-30 om 17.49.38
  • Batterijduur en het opladen van je smartphone; een nieuwe toepassing genaamd Doze dat in Android M geïntegreerd is zorgt ervoor dat batterij twee keer langer meegaat. Dankzij de sensors zal Doze weten hoelang je jou toestel of wearable niet meer hebt aangeraakt, op die basis zal Doze het actieve geheugen minder gebruiken waardoor je veel minder batterij verbruikt dan in standby mode.
  • Privacy en controle over je gegevens. Iedere keer dat je een nieuwe applicatie download moet je tal van gebruiksvoorwaarden accepteren. Zo geef je de verschillende applicatiemakers toegang tot tal van gegevens. Google gaat de gebruiker meer controle geven. Vanaf nu zal je enkel gevraagd worden om bepaalde gebruiksvoorwaarden te aanvaarden (bv. toestaan dat de app jou contactlijst kan zien) wanneer je de toepassing echt gaat gebruiken (bv. Watsapp heeft toegang tot jou microfoon nodig als je via deze weg wil bellen).Schermafbeelding 2015-05-30 om 17.50.38
  • Links in applicaties ; elke Android gebruiker maakt het regelmatig eens mee, je wil iets openen en dan vraagt Android met welke app of browser je de actie wil voltooien. Deze pop-up berichten kunnen na een tijdje op de zenuwen werken, met Android M zou dit allemaal verdwijnen. De link zou direct in de goede applicatie openen, wat veel gebruiksvriendelijker zal zijn.

Zoals gewoonlijk zal de nieuwe Android M eerst beschikbaar op de Nexus smartphones en tablets, daarna volgen de andere Android toestellen. De officiële lancering zou eind dit jaar plaatsvinden. De namen voor deze nieuwe Android versies beginnen altijd met de volgende letter van het alfabet en verwijzen naar snoepgoed. Zo had je Jellybean, KitKat en huidige versie Lollipop. Nu al speculeren velen over de naam van de volgende versie dat zal starten met een K. Wat denken jullie dat het zal zijn? Hier al wat inspiratie; Android Marshmallow, Android Milky Way, Android Muffin,….

Stay tech’d!

 

Antoine Smets

Plaats reactie

android-m-komt-eraan-wat-mag-je-allemaal-verwachten