Scroll to top

Top

Geen reacties

Amazon Go | De supermarkt zonder kassa

Gepost op 05/12/2016
Amazon Go | De supermarkt zonder kassa

Ik hoor het je al denken: de Delhaize heeft dat ook, dat heet selfscan. Leuk, maar Amazon gaat nog met Amazon Go een pak verder: je wandelt de winkel binnen, haalt uit de rekken wat je nodig hebt en je loopt gewoon buiten.

Hoe dat allemaal net in zijn werk gaat houdt Amazon voorlopig geheim. De jongens uit Seattle gooien wel een hele hoop marketingtermen: het zou werken aan de hand van computer vision, sensor fusion en deep learning. Dat doet toch vermoeden dat er de nodige artificiële intelligentie aanwezig zal zijn. Uit het promotiefilmpje blijkt wel dat klanten inchecken aan de hand van de Amazon Go-app door je smartphone even tegen een poortje te houden. Je zal dus waarschijnlijk een toestel met NFC nodig hebben.

Eens je ingecheckt ben kan je gewoon uit de schappen pakken wat je wil. Alles wordt automatisch aan je digitaal winkelmandje in de app toegevoegd. Ook meerdere dingen nemen en dingen terug in het rek leggen zou gewoon moeten werken. Als je de winkel ten slotte buitenwandelt dan rekent de app gewoon af via je Amazonaccount (en dus je kredietkaart). Achteraf krijg je gewoon digitaal je rekening.

Voorlopig is het nog een concept, maar Amazon kondigde al aan dat in Seattle de eerste Amazon Go-winkel al begin 2017 geopend zal worden. De winkel zal zich richten op voedsel. Boeken en allerhande pakjes zoals wij Europeanen van hen gewend zijn hoef je dus niet te verwachten.
In de Verenigde Staten is Amazon al langer bezig met voedseldiensten. Zo introduceerden zij AmazonFresh. HIiermee kan je op Amazon.com ook groenten en fruiten bestellen die de volgende dag dan gewoon geleverd worden op een afgesproken moment. Daarvoor is het in België misschien nog net wat te vroeg. Maar een kassaloze en dus wachtrijloze winkel, daar teken ik graag voor!

https://youtu.be/NrmMk1Myrxc

Bram Vandewalle

Plaats reactie

amazon-go-de-supermarkt-zonder-kassa