Scroll to top

Top

Geen reacties

Amazon Echo aka Siri op anabolen

Gepost op 08/12/2014
Amazon Echo aka Siri op anabolen

Met het eindejaar in zicht, gaan menig techies op zoek naar het perfecte geschenk voor de geliefden of voor zichzelf. Na opnieuw een jaar hard gewerkt of gestudeerd te hebben, kan er al eens wat vanaf, toch.

Keuze zat aan smartphones, tablets, headphones, bluetooth speakers en smartwatches. Veilige keuze, maar misschien ook wel een beetje een saaie keuze ;). Wil jij dit jaar uitblinken, dan is de Amazon Echo waarschijnlijk wel iets voor jou…

Iedereen recht op een assistent

Het concept van assistenten gaat al een heel eind mee. Het begon allemaal met ‘fysieke’ assistenten van bigshot dokters of managers. Dankzij de technologische revolutie kwamen vervolgens de PDAs (Personal Digital Assistant) en VPAs (Virtual Personal Assistant) ten tonele. De laatste evolutie binnen deze wereld zijn, en je kent ze waarschijnlijk wel, Siri, Google Now en Cortana op respectievelijk Apple, Google en Windows smartphones, tablets of smartwatches.

Laatstgenoemde maken onder andere gebruik van kennis op het internet, informatie op je apparaat en contextuele data (zoals locatie en tijd) om je een pak slimmer te maken. Best handig en velen kunnen zich moeilijk nog een wereld zonder voorstellen.

En toen kwam de Echo

Een revolutie kunnen we de Echo niet meteen noemen, maar dat hoeft ook helemaal niet. Amazon heeft een bestaand concept in een nieuwe context geplaatst (in plaats van op je smartphone, centraal in de huiskamer), en die context is heel goed gekozen.

Naast een stukje genialiteit belooft de Echo (die je trouwens zelf een naam kan geven) ook heel wat fun te worden. Zo kan je van de normaalste vraag (hoe hoog is de Mount Everest) ook de komische toer op door je Echo te vragen een grapje te vertellen.

Een ander leuk gegeven is dat de Echo vriend van jong en oud is. Iedereen die in huis de naam van de digitale familievriend kent, kan in gesprek gaan met de Echo, Waar de VPAs op smartphones meer voor persoonlijk gebruik zijn, ‘dient’ dit concept meerdere personen en voegt het een sociaal element toe aan een ‘persoonlijk’ concept.

Music maestro

Naast het aanbieden van VPA services, kan je de Echo ook gebruiken als een speaker om muziek vanop je smartphone of tablet af te spelen. We lieten ons vertellen dat de geluidskwaliteit niet fantastisch is, maar zeker evenwaardig met de andere pure bluetooth speakers in ongeveer dezelfde prijscategorie.

Amazon Echo

Het feit dat de Echo ook muziek afspeelt is een leuke ‘add-on’, maar het kernconcept is en blijft het Virtual Personal Assistant verhaal.

Waar, wanneer en hoeveel

Wel, de Echo kan je vandaag enkel maar bestellen op uitnodiging (merci Oneplus om al die marketers op gedachten te brengen). Je dient je emailadres na te laten op deze site en te wachten tot je een uitnodiging ontvangt

Het bestelproces verloopt vandaag ook enkel via Amazon, dus verwacht je nog niet meteen aan een Echo in de lokale Mediamarkt of Fnac.

En dan de hamvraag! Hoeveel kost dit beestje? Wel, voor een 199 USD (dus een 160 EUR) haal je de Echo in huis. Wat ons betreft een faire prijs voor dit prachtig stukje technologie.

Ludwig

Plaats reactie

amazon-echo-aka-siri-op-anabolen