Scroll to top

Top

Geen reacties

AltSpace VR App: chatten met de Samsung Gear VR

Gepost op 09/05/2016
AltSpace VR App: chatten met de Samsung Gear VR

Samsung Gear VR heeft een nieuwe app gekregen waarmee mensen met elkaar kunnen afspreken, zoals in Second Life, genaamd AltspaceVR. Deze app is ook beschikbaar de HTC Vive Pre en de Oculus Rift.

Het is vanaf nu mogelijk om met je vrienden in virtual reality af te spreken – mits zij een Samsung Gear VR en de app AltspaceVR hebben. Deze applicatie lijkt een beetje op Second Life. Wanneer de HTC Vive Pre en de Oculus Rift beschikbaar komen, dan zal de app daar ook voor beschikbaar zijn. Met deze app zijn gebruikers in staat een virtuele avatar te maken van zichzelf. Ook kun je de omgevingen waarin je je bevindt personaliseren. Het doel van de software is om van VR een sociale ervaring te maken. Het is een soort chatdienst, want je kunt ook met elkaar chatten en praten en vergaderen.

Samen films kijken, met elkaar praten of chatten

En daar wordt ook echt de nadruk opgelegd, aangezien mensen met elkaar kunnen praten, maar ook enkele spelletjes met elkaar kunnen spelen en samen naar video’s, films en series kijken kijken op YouTube en Netflix. Third-party developers hebben ook toegang tot de software en kunnen zodoende eigen games en ervaringen binnen AltspaceVR maken. Dit is de eerste keer dat mensen samen met hun virtuele vrienden op stap kunnen en ook echt het huis kunnen verlaten – je zit dus niet vast op de bank of achter een bureau.

Download de AltSpace VR App voor de Samsung Gear VR

Deze kun je downloaden via de Oculus Store, deze vind je hier. Ziet er zo uit:
Oculus Store en AltSpace VR App
Zoek in de Oculus Store naar ‘AltSpace VR’ en je vindt dit:
Oculus Store en AltSpace VR App2
Directe download link? Dat is deze

Koop nu je Samsung Gear VR via de Selexion webshop

Gerben

Plaats reactie

altspace-vr-app-chatten-met-de-samsung-gear-vr