Scroll to top

Top

Geen reacties

Altered Carbon | Technologiefanaten ❤️ de nieuwste Netflix successerie

Gepost op 09/02/2018
Altered Carbon |  Technologiefanaten ❤️ de nieuwste Netflix successerie

Netflix, het grootste videostreaming platform ter wereld (om en bij de 120 miljoen gebruikers) staat vooral bekend voor de vele topseries die aangeboden worden. Meer en meer van die topseries vallen in de categorie ‘Netflix Originals’. Denk maar aan kaskrakers zoals House of Cards, Stranger Things of Narcos die op wereldwijde belangstelling konden rekenen. De dagen dat acteurs vooral bekend werden via films lijken ook voltooid verleden tijd. Nieuwe sterren worden vandaag gemaakt via videostreaming platformen zoals Netflix.

Altered Carbon

Echter, voor technologie fanaten was het tot op heden voor HBO dat met een interessant aanbod voor de dag kwam. De serie Silicon Valley, een paradox op het reilen en zeilen van een startup in Silicon Valley, alsook de serie West World, een artificieel gecreëerd wilde westen serie, waren allebei niet weg te slaan uit de technologie kringen overal ter wereld.

Dat Netflix graag de harten van de serie crazy technologie aficionados wil winnen, lijkt met de serie Altered Carbon volledig duidelijk. Het is dan ook praktisch onmogelijk om nog meer technologie cultuur te integreren zonder een serie over technologie te worden.

Altered Carbon is gebaseerd op de gelijknamige novelle uit 2002. In een donkere toekomst worden mensen hun geheugen en persoonlijkheid bewaard op een ‘Cortical Stack’, een soort van USB sleutel die van het ene lichaam in het andere kan worden overgebracht. Dit proces is zeer duur en is  enkel maar toegankelijk voor  de rijken der aarde.

Altered Carbon

Centraal in de serie spelen de personages Takeshi Kovacs (een soldaat), Kristin Ortega (een politieagente) en Laurens Bancroft (de rijkste man ter wereld) de hoofdrollen. Takeshi Kovacs wordt terug tot leven gebracht door Laurens Bancroft om diens moord op te lossen. Wat volgt is een aaneenschakeling van gebeurtenissen waar de verledens van de verschillende personages op mysterieuze wijze met elkaar kruisen. De scene van dit alles is een donker en bijna volledig vernietigd San Francisco.

Dat Altered Carbon een waar technologie festijn is, moet niet gezegd. Los van de Cortical Stacks passeren er kunstmatig intelligente hotelhouders, virtuele martel realiteiten, supersonische wapens en drones bijna zonder ophouden de revue. Het originele boek waarop Altered Carbon gebaseerd is, heeft trouwen ook nog twee sequels. Nog even kijkgenot met andere woorden.

Officieel kan je de serie wel nog niet in België bekijken, maar een passage op een VPN site zou daar een mouw aan kunnen passen 😛.

Plaats reactie

altered-carbon-technologiefanaten-x2764-xfe0f-de-nieuwste-netflix-successerie