Scroll to top

Top

Geen reacties

Alles wat je moet weten over de Apple Watch

Gepost op 13/04/2015
Alles wat je moet weten over de Apple Watch

Zaterdag was het de officiële lancering van de Apple Watch. Men kon hem nog niet mee naar huis nemen, maar wel al gaan testen in bepaalde winkels (nog niet in België) en online bestellen. Wij gingen voor jullie een kijkje nemen in Londen en hier zijn onze eerste bevindingen.

Er is niet één Apple watch maar er zijn 36 varianten

de_modellen

copyright Sophie Dirven

 

Er zijn 3 collecties van de Apple Watch; een sportieve- en een alledaagse versie en dan is er nog de exlusievere versie met een gouden montuur. Er zijn twee groottes van horloges één van 38 mm en een ander van 42 mm.  En dan zijn er nog een hele hoop verschillende sluitingen en bandjes, waardoor je in het totaal 36 varianten hebt. Onze gouden tip, wacht tot je de modellen kan gaan uitproberen in de winkels in België voordat je de Apple Watch koopt. Smaken verschillen, en het is pas wanneer je de Apple Watch aanhebt en verschillende versies uitprobeert dat je een goede keuze kan maken.

De prijzen verschillen enorm afhankelijk van het model dat je kiest

collections

apple.com

 

Op de Apple website beschik je over een mooi overzicht van de verschillende prijzen en modellen. Het goedkoopste model is de Watch Sport dat je zal kunnen bestellen vanaf 349 euro, de gewone Apple Watch met een roestvrijbandje zal verkrijgbaar zijn vanaf 549 euro en de exclusievere modelen met 18-karaats geelgouden kasten verkrijgbaar voor meer dan 10.000 euro. Deze prijzen liggen hoger dan andere smartwatches zoals de Pebble Steel (199 euro) en de Motorola Moto 360 (187 euro).

De Apple Watch werkt enkel met iPhone 5 en hogere versies

watch_sport

Copyright Sophie Dirven

 

Tijdens de demo’s waren er tal van klanten zonder een iPhone of met gedateerde modellen, deze zijn allemaal niet compatibel met de Apple Watch (en zullen het ook nooit zijn). Heb je nog geen iPhone 5 of recenter model? Dan moet je al een eerste keer langs de winkel voor een nieuwe iPhone. Indien je wel over één van de laatste iPhone modellen beschikt , moet je enkel iOS 8 installeren. Dankzij Bleutooth zal je de Watch met je iPhone kunnen verbinden (er is ook een ingebouwde Wi-Fi in de Watch).

Je zal geduld moeten hebben voordat de Apple Watch wordt geleverd

Zaterdagochtend kon je vanaf 9u in de ochtend de Apple Watch bestellen. Ondertussen zouden er al enkel in de VS al bijna 1 miljoen stuk besteld zijn. Hierdoor was de voorraad al na enkele uren uitgeput waardoor de leveringsdatum al enkele weken later is. Officieel zou je de Apple Watch eind april naar de eerste klanten verstuurd worden, maar ondertussen moet je al tot in juni wachten voordat je bestelling aankomt  (dit is voor de VS voor België is de officiële lanceringsdatum nog niet bekend, maar je kan je hier inschrijven om op de hoogte gehouden te worden).

Nog niet alle functionaliteiten zijn ontwikkeld

Copyright Sophie Dirven

Copyright Sophie Dirven

We hebben de Apple Watch maar zeer kort kunnen testen en op een aparte manier. De verschillende Watches dat men kon passen beschikten enkel over een demo-video zonder dat je in het navigatie systeem kon gaan. Om de software en andere functionaliteiten te testen moest je een model testen dat vast zat aan een demoblok (zonder  dat je de Apple Watch rond je pols kon dragen). De eerste indruk van het navigatiesysteem was zeer goed, je kan gemakelijk van de ene applicatie naar de andere gaan. Om een bericht te versturen is het niet mogelijk om iets te typen, alles werkt met voorafingestelde standaard berichten of met stemherkenning (de nederlandse versie was nog niet beschikbaar). We hebben de fitness tracker, Apple Pay (betalen via de Apple Watch) en andere applicaties (Spotify, Uber, etc) niet kunnen testen op de app (zullen pas eind deze maand beschikbaar zijn).

Desondanks de prijs zijn we overtuigd van de Apple Watch, het is een echt stuk vakmansschap waar alle Apple fans zeker veel plezier aan zullen beleven.

Stay Tech’d!

 

 

Antoine Smets

Plaats reactie

alles-wat-je-moet-weten-over-de-apple-watch