Scroll to top

Top

Geen reacties

Alles over de iPhone 6s en 6s Plus

Gepost op 10/09/2015
Alles over de iPhone 6s en 6s Plus

“Last but not least” moet Tim Cook gedacht hebben op het typische septemberevent van Apple. Na de iPad Pro en de nieuwe AppleTV werd vol trots de iPhone 6s en 6s Plus aangekondig. De s-reeks brengt volgens de traditie het design van de vorige generatie. Het gebruikte materiaal is wel aangepast, Apple wil de “Bendgate” van vorig jaar vermijden. Dit jaar kan je dus met een gerust hart op je toestel gaan zitten.

De vermoedens dat Force Touch, gekend van de Apple Watch en de nieuwste MacBooks, naar de iPhone kwam was ook terecht: 3D Touch. Deze technologie maakt nieuwe interacties met je toestel mogelijk: zo kan je met een lichte aanraking snelkoppelingen bij apps openen en content previewen. Ook dat andere vermoeden van de Technologium staff werd bevestigd: er is sinds de 6s een roze iPhone.

6s-colours.0

Ook de camera en de processor werden onder handen genomen: een A9 chip en een nieuwe 12 megapixels camera. Naast betere foto’s kan deze camera ook 4k video’s opnemen, maar dan kan je maar beter voldoende opslag hebben. Meer en meer smartphones beschikken over een flitser vooraan, voor de betere selfies. Apple innoveert hier echter door het scherm fel te laten oplichten als flits. De processor is volgens hen natuurlijk weer een factor sneller, dit keer zullen je taken 70% sneller afgerond zijn.

Het besturingssysteem krijgt een upgrade naar iOS9, alle toestellen sinds de 4S krijgen deze upgrade. Opvallend is dat nu ook adblockers toegelaten worden.

De nieuwe toestellen worden in de VS voor dezelfde prijs als vorig jaar verkocht vanaf 25 september. België moet echter nog iets langer wachten, helaas dus geen nieuwe iPhone bij de opening van de nieuwe Apple Store in Brussel op 19 september.

Update: In Frankrijk zal de iPhone 6s verkocht worden voor 749 euro. De 6s plus kost er 859 euro. Het gaat om de versie met 16GB opslagruimte. Dit zullen vermoedelijk ook de prijzen worden in Belgie. In Duitsland betaal je tien euro minder per toestel.

2000731890

Bram Vandewalle

Plaats reactie

alles-over-de-iphone-6s-en-6s-plus