Scroll to top

Top

Geen reacties

Alles wat je moet weten over het virtual reality event Oculus Connect 2

Gepost op 05/10/2015
Alles wat je moet weten over het virtual reality event Oculus Connect 2

Afgelopen week vond het jaarlijkse Oculus Connect event plaats in Los Angeles. Dit event is vooral gericht op developers maar er worden steevast enkele interessante aankondigen gedaan.  Deze editie kwamen we meer te weten over de consumentenversie van de virtuelebril van Samsung de Gear VR, nieuwe content voor de Oculus Rift en de bewegingsgevoelige Touch controllers.

Consumentversie Gear VR van Samsung

Capture

Dit was het onderwerp waar virtual reality fanaten het meest naar uitkijken; de aankondiging van de Gear VR voor de consument, de eerste commerciele virtual realitybril van Samsung.  Van te voren werd al wild gespeculeerd over een nieuwe smartphone speciaal gemaakt voor de bril, dit bleek (helaas?) niet zo te zijn. Wat wel duidelijk werd is het ontzettend lage prijspunt van de nieuwste Gear VR; slechts 99 dollar! De Gear VR werkt met elke smartphone van Samsung uitgebracht in 2015 en ligt in november in de winkel. Samsung hoopt dat dit het kerstcadeau wordt voor de virtual reality fanaten.

Content voor de Oculus & Gear VR

Tijdens de zogenaamde presentatie werd er tevens meer bekend over het platform van de Oculus Rift en Samsung Gear VR. Hier worden naast diverse games ook video’s aangeboden,  niet alleen speciaal ontwikkelde 360 graden video’s maar ook ‘standaard’ video’s.

Capture

Oculus gaat samenwerken met onder meer 20th Century Fox en Lionsgate en natuurlijk Netflix.  Daarnaast was er heugelijke nieuws voor de wat oudere games. Via het Oculus Arcade platform is het mogelijk om classics zoals Pacman en Space Invaders te spelen in virtual reality modus.

Oculus Touch, Toybox & Medium

De Touch controllers zijn speciaal door Oculus ontwikkeld voor een immersive vr ervaring waarbij de handen betrokken worden bij de gameplay. Deze worden pas in midden 2016 verscheept dus na de release van de Oculus Rift zelf in het eerste kwartaal.

Daarnaast werd voor het eerst Oculus Medium aangekondigd. Hiermee kunnen creatievelingen zich uitleven met een soort Paint 2.0 in virtual reality, het promofilmpje ziet er in elk geval erg tof uit.

Veel nieuwigheden voor de virtual reality fanaten, nu nog afwachten of deze brillen bij velen onder de kerstboom zal liggen.

Ludwig

Plaats reactie

alles-wat-je-moet-weten-over-het-virtual-reality-event-oculus-connect-2