Scroll to top

Top

Geen reacties

Allereerste Tesla World conferentie in Antwerpen

Gepost op 22/08/2015
Allereerste Tesla World conferentie in Antwerpen

Tesla World is een conferentie georganiseerd door Tesla Club Belgium. Het gaat door op vrijdag 25 September in het Hilton Hotel in Antwerpen. Als eerste spreker in de voormiddag staat een ‘very special guest’ gepland maar die zal pas onthuld worden op het event zelf. Geruchten gaan de ronde dat Elon himself aanwezig zal zijn. Newsmonkey en De Tijd schreven eerder deze maand dat ze via de Vlaamse regering bevestiging kregen dat hij naar België zou komen en niet toevallig in dezelfde periode als de conferentie.

Screen Shot 2015-08-22 at 19.20.10

Het programma

Op het programma staan heel wat sprekers waaronder Professor Ronnie Belmans. Als hoofd van het Electrical Engineering departement van de KULeuven en als voorzitter van de raad van bestuur van Elia heeft hij heel wat interessants te vertellen. Zijn speech gaat over de toekomst van EV (electric vehicle) batterijen, wat dus heel mooi past in het Tesla verhaal. Er gebeurt heel wat onderzoek naar batterijen wereldwijd en er worden vaak nieuwe technologieën ontdekt die niet altijd de weg vinden naar commercialisatie. Tesla blijft heel graag on top of things dus was de keuze voor de professor vrij voor de hand liggend.

Ook Tom Raftery komt spreken. Hij is Lead Analyst bij Redmonk en hij zal spreken over hoe we Internet of Things kunnen gebruiken om de impact die we hebben op de natuur te verbeteren. Ik verwacht dat hij het zal hebben over slimme energienetten en dan meer specifiek over kleinere tools of individuele toestellen die we daarbinnen kunnen gebruiken om de generatie en consumptie van elektriciteit te verlagen.

Er komen nog heel wat sprekers aan bod die elk passen binnen het thema dat Tesla Club Belgium voor ogen heeft. Het event moet de lifestyle van Tesla owners weerspiegelen dus ook niet business gerelateerde onderwerpen krijgen een plaats.

Tickets

Als je snel bent kan je nog een van de laatste ‘Ludicrous VIP’ tickets bemachtigen. Er zijn ook nog een paar ‘Insane VIP’ tickets te verkrijgen. Geef je liever wat minder uit dan kan je ook nog kiezen voor een standaard ticket. Studenten kunnen zelfs een mooie korting krijgen en kunnen bijna gratis naar het event. Maar dan heb je natuurlijk niet de crazy voordelen die je met een VIP pass wel krijgt zoals een VIP lunch en dinner of andere niet te missen voordelen die je kan vinden op de website.

Ben je van plan om de conferentie te bezoeken, hou me dan zeker op de hoogte want ik zal er ook zijn om te rapporteren voor Technologium!

Plaats reactie

allereerste-tesla-world-conferentie-in-antwerpen