Scroll to top

Top

Geen reacties

Aftershokz; geluid via de beenderen?

Gepost op 30/09/2016
Aftershokz; geluid via de beenderen?

Aftershokz werd gelanceerd op de CES in 2011. Ze kwamen met een gepatenteerd product dat jaren terug reeds ontwikkeld werd voor militaire operaties, speciale bluetooth headphones, maar dan aan een aanvaardbare prijs en compacte vorm ditmaal. De oortjes zijn uniek omdat je eigenlijk niets in je oren hoeft te steken. De bedoeling is dat wanneer je gaat sporten of de oortjes in het openbaar gebruikt, je nog steeds je omgeving hoort. Denk bijvoorbeeld aan een peloton wielrenners dat je wilt passeren wanneer je aan het lopen bent; hoogstwaarschijnlijk zal je met de klassieke headphones die je oren volledig afsluiten het gerinkel van de fietsbellen en het geschreeuw van de coureurs niet direct horen. Met de Aftershoks is dit dus anders, je bent volledig bewust van wat zich afspeelt rondom jou.

Geluid via de beenderen?

Je zult waarschijnlijk denken ‘hoe kan ik nu kwaliteitsvol geluid ervaren wanneer er niets in mijn oren steekt?’. Wel, de technologie dat Aftershoks gepatenteerd heeft laat toe de geluidsgolven via je beenderen naar de binnenkant van je oor te begeleiden en je een premium geluids-ervaring te bezorgen. Het zijn wel niet enkel stille trillingen die uit de headphones komen, wanneer je de oortjes op een hoog volume zet, zal de persoon naast jou hoogstwaarschijnlijk wel kunnen raden welk liedje je aan het beluisteren bent. Een combinatie van trillingen met een minimum aan speakers. Voor het testen van het product stond ik er nogal sceptisch tegenover. Mij leek het onwaarschijnlijk dat die trillingen na een bepaalde tijd niet irritant beginnen te worden. Nu, na de test is tegendeel bewezen, de oortjes irriteren niet en het geluid is aangenaam.

aftershokz-geluid

Design

Aftershoks lanceerde reeds verschillende modellen van hun headsets. Zo hebben ze oortjes met een focus op design en mode en aan de andere kant functionele oortjes om te sporten. De versie dat wij konden testen is de ‘Trekz Titanium’, en is eerder bedoeld om te gaan sporten. De naam van het product zegt het zelf al, de oortjes zijn gemaakt uit titanium wat ze zeer licht en flexibel maken. Deze zijn ook zweer resistent en blijven perfect zitten (in tegenstelling tot sommige andere headphones waarbij je om de 5 minuten moet stoppen om een oortje terug in te steken of de headset terug goed te plaatsen). Alle versies hebben een zeer mooi afgewerkt design.

titanium

Conclusie

Prijs kwaliteit zou ik dit product zeker aan raden. Er zijn andere oortjes op de markt die in staat zijn om je hartslag etc te meten, maar aan deze extra features hangt ook het prijskaartje. Voor de Titanium Trekz betaal je 150EUR, voor het model dat eerder focust op design en minder op sport betaal je 120EUR.

De Aftershokz doen wat ze moeten doen en zijn zeer praktisch in gebruik. Niet vervelend bij langdurig gebruik, comfortabel te dragen en mooi afgewerkt design. Ik neem ze alvast mee op skivakantie binnenkort! Horen wat er rondom jou gebeurt terwijl je naar je lievelingsnummer luistert op de piste is soms ook niet onhandig 😉

Overzicht scores

Design
8.5
Sound
7
Usability
9
8.2

Rating

Christophe Havermans

Plaats reactie

aftershokz-geluid-via-de-beenderen