Scroll to top

Top

Geen reacties

Aftellen naar de IATA NDC Hackathon kan beginnen

Gepost op 19/05/2016
Aftellen naar de IATA NDC Hackathon kan beginnen

Bruisend Berlijn, een toplocatie voor een hackathon als je het ons vraagt! In onze zoektocht naar het heetste tech nieuws met betrekking tot transport en mobiliteit kwamen we een uniek event tegen: de IATA NDC Hackathon die door zal gaan van 27 tot 29 mei. Dit event nodigt developers zowel als creatievelingen uit om aan de slag te gaan met code om de ervaring van zakenreizigers een stuk digitaler (en laat ons hopen ook “aangenamer”) te maken. De travel freaks hadden de afkortingen misschien al door maar voor de minder doorwinterde airline enthousiastelingen: IATA staat voor International Air Transport Association en is de internationale handelsorganisatie voor de hele commerciële luchtvaartsector. De tweede afkorting is eigenlijk waar het in de hackathon om gaat: IATA heeft een nieuwe XML-gebaseerde datatransmissiestandaard ontwikkeld (de New Distribution Capability Standard, of kort “NDC”). Doel van de standaard is dat alle luchtvaartmaatschappijen gaan gebruik maken van dezelfde “toolkit” om de customer experience te verbeteren gaande van het moment dat de booking gedaan wordt tot het moment dat de passagier zijn bagage heeft opgepikt.

800px-IATA_Logo.svg

Breder dan code

De hackathon mag dan wel een beetje voor luchtvaartfreaks zijn, het publiek zal zeker niet enkel bestaan uit developers. Naast de mensen die code schrijven zijn er immers ook creatievelingen en marketers nodig. Het ontwikkelde eindproduct moet je namelijk nog aan de jury verkocht krijgen ook. Geïnteresseerden kunnen alvast eens gaan piepen naar de beschikbare sandboxes en minisites. Wat ons in het bijzonder opviel was dat de focus bij dit event uitgaat naar twee categorieën: de “business travel journey” enerzijds en de “travel data” anderzijds. Maar wat je ook kiest: be prepared om toch heel wat vakjargon te verwerken alvorens je van start kan gaan.

SAS-Economy-Extra-work-on-board

De prijzenpot

Als laatst maar zeker niet onbelangrijk voor menig deelnemer is: wat kan je ermee winnen? Wel bij deze hackathon toch heel wat. Het event is niet voor niets gesponsord door de luxe airliner Qatar airways. Wat houdt “heel wat” dan in hoor ik je denken? Wel, een prijzenpot van maar liefst 12.000 euro alsook tickets voor de winnende teams om het idee te gaan verdedigen in Genève of Dubai! Voor diegenen die alvast hun ticket naar Berlijn geboekt hebben na het lezen van dit artikel: veel succes gewenst!!

2016-02-15-1455573354-4241784-airlinelowcostpricing

Plaats reactie

aftellen-naar-de-iata-ndc-hackathon-kan-beginnen