Scroll to top

Top

Geen reacties

MWC 2017 | Alcatel zet met de A5 in op personalisatie

Gepost op 27/02/2017
MWC 2017 | Alcatel zet met de A5  in op personalisatie

De eerste dag van Mobile World Congress is volop bezig. Deze ochtend waren we reeds getuige van een aantal interessante nieuwe product lanceringen. Een daarvan werd georganiseerd door Alcatel. We interviewden Damien Bussiere, de product manager voor Alcatel in de Benelux, om wat meer te weten te komen over de nieuwe productlijn.

Personalisatie voorop met de A5

Een belangrijk speerpunt voor Alcatel, en voor heel wat merken overigens, is personalisatie. Alcatel wil met de A5 een smartphone in de markt zetten die je volledig kan aanpassen aan jouw wensen. Dit wordt hard gemaakt met de nieuwe LED backcover van de A5. Deze cover (standaard inbegrepen) bestaat uit 35 LED lampjes die je kan programmeren. Zo kan je voor een nieuw Whatsapp bericht de cover in het groen laten oplichten of voor een inkomend gesprek van je lief kiezen voor roze of misschien rood (over de vurigheid van jullie relaties spreken we ons niet uit).

Damien wist ons ook te vertellen dat de kleur en het patroon van de A5 backcover eveneens kan sychroniseren met extern geluid. Zo kan je de cover laten meedansen op de beat van een liedje. Lijkt ons best wel cool op een festival of op een fuif. Over de impact op de batterij hoe je jezelf volgens Damien geen zorgen te maken. Er werd berekend dat de backcover slechts drie procent energie vergt van de A5.

Apps om je te onderscheiden

Alcatel lanceert met de A5 ook twee nieuwe apps die toelaten om nog verder te personaliseren. De eerste app, Color Catcher, laat toe om een kleur te scannen met je A5. Dit zorgt ervoor dat de backcover van de A5 die kleur overneemt en dat ook het thema van de smartphone zelf zich aan die specifieke kleur(en) aanpast. De tweede app kreeg de naam Lightshow. Met deze app kan je zelf patronen en kleuren maken voor de backcover. Dit deed ons een beetje denken aan het maken van je eigen ringtones.

De A5 zal normaliter vanaf juni dit jaar verkrijgbaar zijn en krijgt een adviesprijs van 199 Euro.

En daarnaast

Het is duidelijk dat de A5 de belangrijkste smartphone wordt voor Alcatel in 2017. Er wordt volop ingezet op personalisatie en daarvoor is de A5 specfiek bedacht. Naast dit apparaat, stelde Alcatel eveneens de kleinere en goedkopere A3 voor en de Super 12, een soort van hyrbide tablet/laptop.

Binnenkort volgt een praktische review van alle apparaten.

Ludwig

Plaats reactie

mwc-2017-alcatel-zet-met-de-a5-in-op-personalisatie