Scroll to top

Top

Geen reacties

8 tabletgames om te bekomen van de feesten

Gepost op 25/12/2016
8 tabletgames om te bekomen van de feesten

De eindejaarsperiode is weer goed ingezet en dat betekent: veel eten en drinken. Maar wat doe je in de luie momenten tussen de lunch en het diner? Of voor de gelukzakken: wat doe je met die nieuwe tablet? Tijd om mijn favoriete 8 tablet games op te lijsten.

RollerCoaster Tycoon Classic

RollerCoaster Tycoon Classic heeft een simpele opdracht: je dient een pretpark uit te bouwen. Dat gaat van het plaatsen van attracties tot het volledig zelf uitwerken van rollercoasters, mensen inhuren en marketingcampagnes lanceren.

De keuze is simpel hier: als je in de jaren 90 massa’s uren in RollerCoaster Tycoon 1 of 2 hebt geïnvesteerd dan moet je deze gewoon aankopen. Voor de nieuwkomers wordt het even worstelen om door de pixelige graphics heen te kijken en de details van dit managementgame te waarderen.

iOSAndroid

FTL: Faster Than Light

FTL: Faster Than Light was een PC game die in 2012 uit het niets een hele brok awars en de harten van alle reviewers wist te stelen. En nu dus ook op iPad (sorry team Android). Jij bent de kapitein van een schip van de Galactic Federation. Je dient terug bij je hoofdkwartier te geraken, maar helaas heb je een gigantische vloot rebellen achter je aan zitten. Hyperjump per hyperjump keer je terug, maar onderweg dien je ook nog eens extra brandstof en munitie te verzamelen.

De game biedt ongelooflijk veel diepgang. De kans dat je het haalt is bijzonder klein en bovendien is het een permadeath: eens je schip kapot is begin je dus helemaal weer van nul. Maar dat bederft de fun helemaal niet: FTL is een absolute topper.

iOS

Rome: Total War

Je moet de kracht van de huidige generatie tablets wel waarderen als je weet dat Rome: Total War nu al de derde game is die van PC naar tablet verhuisde. De game speelt zich af ten tijde van de Romeinse republiek. Jij komt aan de bak als de pater familias van een van de drie grote families – de Julii, Brutii of Scipii – en je wil de economie en militaire kracht van jouw deel uitbouwen en eindigen als keizer van het Mare Nostrum.

Het grootste gedeelte speelt zich af in de campagne zelf. Dit is een high-level overzicht van Europe en het gebied rond de Middellandse Zee. Hier orkestreer je de bewegingen van je troepen en bouw je je steden uit. Af en toe zal je echter moeten schakelen naar het slagveld om je troepen dan nauwlettend aan te sturen naar de overwinning.

Rome: Total War is een mijlpaal in de wereld van de strategy games. De touch controls zijn niet altijd even vanzelfsprekend, zeker tijdens een veldslag. Gelukkig kan de game steeds gepauzeerd worden. Let wel: dit is niet echt een game voor even tussen de soep en de patatten te spelen. Deze game vraagt best wat uren, dus let even op dat je het voorgerecht niet mist.

iOS

Super Mario Run

Na lang twijfelen bracht Nintendo dan eindelijk naar smartphones. Een heel belangrijk deel van de ervaring waren altijd de controls en dat is natuurlijk moeilijk met een touchscreen. Super Mario Run is dan ook een auto-runner: Mario loopt automatisch en jij dient enkel op de juiste momenten op het scherm te tappen om hem te laten springen.

Super Mario Run is zeker geen nieuw concept qua mobiele games, maar de afwerking van Nintendo maakt dat deze hier een plaatsje verdient. De levels zijn prachtig en perfect qua moeilijkheid.

iOS

Mini Metro

In Mini Metro ben jij de architect van een metro. Je begint met slechts een paar stations die je met kleurrijke lijnen met elkaar verbindt. Er duiken echter voortdurend nieuwe stations en nieuwe types passagiers op. Het is jouw verantwoordelijkheid om te zorgen dat iedereen op tijd van A naar B geraakt. Als een station overbevolkt geraakt dan is het game over.

Mini Metro’s mini zou best een kunnen slaan op het minimale design. Maar dat zegt niets over de fun en uitdaging. Dertien verschillende kaarten bieden elk een eigen uitdaging.

iOSAndroid

Worms 2: Armageddon

Worms gaat over met jouw wormenteam het andere team volledig van de kaart vegen. En die kaart is zelf ook vernietigbaar. Alles is dus toegelaten, van baseball bats tot dynamiet en luchtaanvallen. Beurt per beurt kom je aan zet. Bovendien is Worms 2 ook prima met tot 4 spelers te spelen met een enkele tablet: je geeft gewoon de tablet door.

Worms 2: Armageddon is voor mij het summum van de Wormsreeks. Ja, het is alweer een retrotitel in deze lijst, maar damn it, vroeger waren games goed. Of ben ik gewoon oud en sentimenteel aan het worden?

iOSAndroid

Game Dev Story

In Game Dev Story ben jij de baas van een gamebedrijf. Je dient de juiste investeringen te kiezen en je bedrijf uit te bouwen. De graphics zijn absoluut geen topper, maar daaronder schuilt een perfect gebalanceerde managementgame.

Game Dev Story is een gevaarlijke game: plots is het een uur later. Maar deze game blijft even goed als dat hij was in 2010 bij z’n lancering.

iOSAndroid

Colin McRae Rally

Als laatste is er Colin McRae Rally. Alweer een remake, ditmaal van de destijds legendarische rallygame voor PlayStation. Het is even wennen aan de controls, ik sukkel altijd wat met touchscreens en voertuigen besturen. De geluidseffecten en het rijdgedrag zijn echter nog steeds super.

Voor deze game zoek je beter een stil hoekje op het feest. Anders zou je prachtige bolide wel eens geplooid rond een van de vele objecten langs je rallyparcours kunnen eindigen.

iOSAndroid

Heb je zelf nog een aanrader? Laat het ons gerust weten in de comments.

Bram Vandewalle

Plaats reactie

8-tabletgames-om-te-bekomen-van-de-feesten