Scroll to top

Top

Geen reacties

4YFN: startups onder de MWC15 paraplu

Gepost op 02/03/2015
4YFN: startups onder de  MWC15 paraplu

MWC is ook dit jaar gastheer van 4FYN (4 years from now). Dat er vorige jaren al veel viel te ontdekken op MWC mag duidelijk zijn: alle groten zoals Samsung, HP, Huawei zijn ook dit jaar weer aanwezig. Maar alsof dat nog niet genoeg is, bevindt zich op een 20min wandelen een tweede congres dat compleet rond startups gecentreerd is. Meer dan 200 startups uit alle landen brengen hun product aan de man, aangevuld met interviews en lezingen van meer dan 150 toonaangevende figuren uit de industrie.

Op 4FYN snuif je een stukje van de toekomst op. Veel startups, sommige nog in betaversie, anderen dan al weer iets verder gevorderd showcasen 4 dagen lang hun product aan wie het maar horen wil. Wie wil het horen? Technologium bijvoorbeeld, geïnteresseerd in de vorderingen van de ‘ground up’, maar dat spreekt voor zich. Ook geïnteresseerden in de techwereld. En dan zijn er de investeerders, toch één van de redenen waarom er überhaupt startups aanwezig zijn op 4FYN.

Pitching en workshops

Startups krijgen dan weer de kans om hun verhaal en product te pitchen bij investeerders die indien geïnteresseerd het product naar het volgende niveau kunnen duwen. Ook geven sommige startups face-value workshops waarin ze hun product presenteren. Zo krijg je inzicht in de werking van hun product. Developers kunnen ontdekken of er SDK (software development kits) of API ( Application programming interface) voorhanden zijn. Moeilijke taal om uit te drukken dat er hulpmiddelen (SDK, API) worden aangeboden aan andere bedrijven om hun product te integreren met die van andere.

Nog 3 dagen op 4YFN

Meerdere startups hebben onze aandacht al getrokken en verrast. In de komende dagen zullen we hierover rapporteren, benieuwd wie 4 years from now de volgende Über of Airbnb kan worden, want 4 jaar geleden waren zij ook nog maar startups in hun eigen recht.

Thomas Verhoef

Plaats reactie

4yfn-startups-onder-de-mwc15-paraplu