Scroll to top

Top

3 reacties

4 weetjes over de nieuwe Apple TV

Gepost op 14/09/2015
4 weetjes over de nieuwe Apple TV

Vorige week was het zo ver, de hoogmis van Apple met tal van nieuwe aankondigingen en nieuwe producten. Naast nieuwe iPhone’s en iPads hebben ze ook de nieuwe Apple TV voorgesteld. Deze venieuwde versie komt tegen oktober in onze contreien met een richtprijs van 149 dollar voor de 32 GB versie en 199 dollar voor de 64 GB versie. Als je twijfelt om al dan niet de nieuwe Apple TV te kopen, hierbij een aantal handige weetjes.

Je persoonlijke assistent in je Apple TV, ook in België?

Schermafbeelding 2015-09-14 om 21.27.47

Iedereen kent Siri vanop de iPhones. Met de nieuwe Apple TV zal je Siri kunnen gebruiken voor jou zoekopdrachten om je nieuwe interface te bedienen. Eventjes terugspoelen? De laatste film van Brad Pitt opvragen? Siri staat voor je klaar. Siri ondersteunt pas sinds deze zomer het Nederlands, waarbij de prestaties soms niet geheel voldoen. Door deze slechte resultaten zou Apple twee versies van de Apple TV op de markt brengen, één zonder Siri en één met Siri (en knop op de afstandsbediening). Indien je wilt beschikken over Siri zal je dus waarschijnlijk je Apple TV in het buitenland moeten komen (bijvoorbeeld in Engeland, waarbij Siri wel beschikbaar is).

Eindelijk een waardige afstandbediening voor je Apple TV

Schermafbeelding 2015-09-13 om 23.13.46

De afstandsbediening heeft ook een heel nieuwe look gekregen met tal van nieuwe functionaliteiten. Zo heb je een touchpad om zeer gemakkelijk door menu’s te navigeren. Je kan de afstandbediening horizontaal gebruiken om te gamen. De afstandbediening gebruikt Bluetooth technologie in plaats van infraroodtechnologie, waardoor je niet naar je TV moet richten met je afstandbediening om deze te besturen, dit is handig voor de gebruikers dat het Apple doosje liever verstoppen achter de televisie of in een lade. De afstandsbediening bevat ook een accelerometer en gyroscoop sensor, zodat je kan gamen zoals op de Wii.

Apple TV komt met een appstore en tal van (gaming) applicaties

Schermafbeelding 2015-09-14 om 21.29.13

Apple had nog geen app store op de Apple TV, daar is nu dus verandering in gekomen. Dit is goed nieuws voor iedereen dat graag eens een game uitprobeert op zijn televisie maar niet klaar is 400 euro te betalen voor een Playstation 4 of Xbox One. Naast games beschikt de app store over entertainment applicaties (Netflix, Hulu) en tal van niche applicaties (e-commerce, fitness,….). De manier waarop de gebruiker zijn applicaties kan beheren zal gelijkaardig zijn als op een smartphone, waarbij je zeer gemakellijk nieuwe applicaties kan vinden en downloaden. Leuk is dat de appstore op al je toestellen functioneert waardoor je zeer gemakkelijk van een scherm naar het andere kan switchen (bijvoorbeeld een spelletje op je smartphone beginnen en eindigen op het TV scherm).

Zal Apple TV op termijn ook  “smarthome diensten” aanbieden?

Grootte vraag na Apple’s presentatie was of er al dan niet een integratie zou komen met het HomeKit framework van Apple. HomeKit is Apple’s platform om IoT (internet of things) waar te maken. Dit zou betekenen dat er tal van toepassingen mogelijk zouden zijn om je huis te automatiseren via je televisie. Waarschijnlijk staat de integratie al gepland maar heeft Apple gekozen prioriteit te geven aan alles wat met media en entertainment te maken heeft.

Alle technologieën dat Apple in nieuwe Apple TV heeft gestoken bestonden al en zijn niet nieuw. Maar Apple slaagt er weer eens om een zeer vernieuwend en verrijkend product op de markt te brengen.

Wij zullen alvast een nieuwe Apple TV bestellen en houden jullie op de hoogte van onze bevindingen.

Stay Tech’d!

Antoine Smets

Plaats reactie

4-weetjes-over-de-nieuwe-apple-tv