Scroll to top

Top

Geen reacties

4 apps die je in een handomdraai muziek laten componeren

Gepost op 12/12/2015
4 apps die je in een handomdraai muziek laten componeren

De smartphone is een heiligmakend toestel met vele toepassingen. Toch was ik nog niet overtuigd dat ze in staat waren om je muziek te laten maken op dat relatief klein schermpje. Zeer recent echter zijn er een aantal top apps uitgebracht die me mijn mening grondig hebben laten herzien. In wat volgt een korte introductie in de wondere wereld van muziekapps.

Cove: muziek maken voor beginners

Interesse om eens wat muziek te prutsen? Dan is Cove te perfecte binnenkomer. Stel gemakkelijke muzieklijnen samen en laat ze afspelen in loop. Leuk extraatje: je kan bepaalde stemmingen instellen, zodat jouw muzieklijnen automatisch in een andere stemming worden afgespeeld als je dit wenst. Leuk om mee te beginnen, maar voor de echte fan zal het te licht bevonden worden.

Launchpad: muziek maken was nog nooit zo simpel

Zin om in minder dan 1 minuut een kwalitatief nummer bijeen te klikken? Launchpad is bijzonder mooi en intuïtief om mee te werken en laat je gemakkelijk uren componeren met vooringestelde drums/hihats/vocals/…  in verschillende genres, gaande van hip hop tot techhouse. Met deze app krijg je zonder twijfel de smaak te pakken om aan het echte werk te beginnen. Vergeet de effecten onderaan niet te testen!

dj crowd

Beatwave: muziek maken voor gevorderden

Zin om meer eigen inbreng te hebben? Start dan met Beatwave. Beatwave laat je toe om in bepaalde maten (standaard ingesteld op 4/4) zelf muziek in te toetsen op een bord dat er uit ziet als een schaakbord. Start met de bass, voeg er strings aan toe, breng vocals aan, … you get the picture. Daarna laat het je toe hierop nog allerlei vervormingen/filters/…  aan toe te brengen. Ook hier wordt je direct in de app gezogen en ben je voordat je het weet een uurtje verder. Minpuntje is wel dat het op een smartphone ietswat onoverzichtelijk is. Het is precies alsof er teveel mogelijkheden zijn, zo lijkt het. Op een tablet weliswaar kom je dit probleem niet tegen.

Auxy: muziek maken voor experts

Klaar voor het echte werk? Koop dan de betalende app Auxy aan. Waar Beatwave nog onoverzichtelijk was, heeft Auxy zich de moeite genomen dit probleem te verhelpen. Auxy gaat ook nog een stukje verder in zijn opnamemogelijkheden en soundaanbod. Hier is het echt de bedoeling dat je tot nummers komt waarvoor je je niet zou schamen om ze op het volgende feestje mee in de dj-lijst op te nemen!

Garageband: dé app voor muziek maken

Natuurlijk is er nog altijd Garageband, de homemade app van Apple zelf. Hier zijn al genoeg woorden aan vuil gemaakt. De meest complete app om je muziek te maken. Laad zelf muziek op als je wil, gebruik de aanwezige muziekbibliotheek… Keuze te over, mogelijkheden zat.
Start composing!

Stuur zeker eens een creatie op naar het team, we horen graag van je.

 

 

 

Thomas Verhoef

Plaats reactie

4-apps-die-je-in-een-handomdraai-muziek-laten-componeren