Scroll to top

Top

Geen reacties

Ontdek hier de laatste nieuwe virtual reality brillen

Gepost op 27/05/2015
Ontdek hier de laatste nieuwe virtual reality brillen

De ontwikkelingen binnen vr land gaan weer in hoog tempo, zo maakte Oculus de releasedatum van de Rift bekend en werd duidelijk dat de vr bril van Sony over ongeveer een jaar op de markt verschijnt.  De concurrentie staat echter niet stil. De afgelopen tijd werden er weer flink wat nieuwe vr brillen aangekondigd via onder meer Kickstarter.  Deze brillen bieden elk wat unieks en hebben de potentie om de vr markt op de kop te zetten.

Pinch VR

De Pinch is één van de vele vr brillen voor je smartphone, weinig bijzonder op het eerste gezicht. De Canadese ontwikkelaars hebben echter enkele leuke features toegevoegd die deze bril onderscheidt van de concurrentie. Zo is de bril opvouwbaar en past eenvoudig in je binnenzak met een dikte van nog geen 15 millimeter.

Het meest onderscheidende aspect van de Pinch zijn echter de bijgeleverde knijpers waarmee je in de lucht middels handgebaren acties kan uitvoeren. Denk niet alleen aan het spelen van games maar ook winkel en navigeren door een virtuele interface. De Pinch kan een echte game-changer worden en is nu beschikbaar ter pre-order voor zowel Android als ioS voor minder dan 100 dollar.

 

De Fove.

Eye-tracking is geen nieuwe techniek en wordt al tijden gebruikt in de wetenschap en reclamewereld op nauwkeurige wijze de bewegingen van de ogen te bepalen. Het toevoegen van deze techniek aan de een vr bril is echter nog nooit eerder gedaan. Tot Fove zijn entree maakte op Kickstarter. De Fove belooft een revolutionaire nieuwe manier om te interacteren in videogames.

Nauwkeurig oogcontact, richten met je ogen en meer natuurlijke bewegingen zijn enkel van de voordelen die de ontwikkelaar beloofd. Het tegengaan van motion-sickness is een ander belangrijk aspect dat benoemd wordt.  De Fove gaat wellicht de toon zetten voor hoe de techniek aan de binnenzijde van virtual reality brillen er in de toekomst uit gaat zien. Het kickstarter project is inmiddels succesvol en de levering van de bril wordt in mei 2016 verwacht.

Wearality

Deze vr bril ziet er op het eerst gezicht nogal vreemd uit en lijkt in geen zin op de voorgaande. De Wearality werkt net zoals de Pinch met je smartphone maar biedt voor de rest geen technische snufjes. Toch kan deze bril zorgen voor een revolutie binnen de markt voor mobiele vr brillen door een belangrijke aspect; de lenzen.

Deze speciaal ontwikkelde lenzen zijn volgens de ontwikkelaar de beste op de markt en bieden een blikveld van maarliefst 150 graden. Ter vergelijking, de Rift DK2 beschikt momenteel over ‘slechts’ 100 graden.  De Wearality is net zoals de Pinch opvouwbaar en past eenvoudig in je broekzak. Het Kickstarter project is inmiddels achter de rug en de leveringen van de eerste productie vind de komende weken plaatst.

Stay Tech’d

Ludwig

Plaats reactie

ontdek-hier-de-laatste-nieuwe-virtual-reality-brillen