Scroll to top

Top

Geen reacties

3 coole Internet of Things startups

Gepost op 12/06/2016
3 coole Internet of Things startups

Internet der Dingen (Internet of Things) is een tech concept dat mega populair is voor het moment. Zowel grote bedrijven alsook tech startups focussen op het ontwikkelen van nieuwe producten, al dan niet door met elkaar samen te werken.

In San Francisco en Hong Kong is er een startup accelerator (een groeiprogramma voor veelbelovende jonge bedrijven) dat zich uitsluitend focus op IoT (Internet of Things).  Wearable IoT World Labs – de officiële naam van de accelerator – biedt de jonge tech bedrijfjes een 15 weken durend programma aan om hun idee verder te verfijnen en een heleboel visibiliteit.

Wij waren erbij tijdens de demodag van de laatste batch en selecteerden de heilige drievuldigheid voor jullie ;).

Alola

Deze slimme dieet assistent stelt op basis van jouw voorkeuren, bewegingspatroon, allergieën en een aantal andere parameters slimme shopping lijstjes samen. Op die lijstjes staan de producten en ingrediënten die het best bij jouw levensstijl passen en je de kans geven om gerechten te koken die je lekker vindt. Alola is een constant lerend platform en past het shopping lijstje dan ook continu aan, aan de veranderingen in jouw levensstijl. Je kan als één van de eerste Alola uitproberen door je in te schrijven op hun testversie.

Nexpaq

Deze IoT startup bouwt een soort van high-tech zakmes in de vorm van een beschermhoes voor je smartphone. De case bestaat uit een aantal componenten, gaande van een alcoholtester over een  laser tot een luchtkwaliteit module. Je kan de componenten makkelijk verwisselen of vervangen door nieuwe onderdelen. De verschillende modules worden aangestuurd via een applicatie. Een case voor de iPhone 6s kost 99 US Dollar en kan hier besteld worden.

Perch

De startup achter dit stukje hardware verandert iedere baby in een slimme baby ;). En daarmee bedoelen we natuurlijk dat een aantal parameters van de baby constant gemonitord worden. Hiermee wil Perch ouders de nodige gemoedsrust geven en hen ten allen tijde de kans bieden om hun pasgeborene in de gaten te houden. Op basis van de signalen die de Perch monitort, kunnen er dan ook een aantal automatische acties genomen worden. Als de baby bijvoorbeeld veel beweegt tijdens de nacht, kan de Perch wat slaapmuziek spelen om het kindje te kalmeren.

Ludwig

Plaats reactie

3-coole-internet-of-things-startups