Scroll to top

Top

Geen reacties

24 start-ups die DE technologie pioniers zijn voor 2015 (Deel 2)

Gepost op 30/08/2014
24 start-ups die DE technologie pioniers zijn voor 2015 (Deel 2)

Dinsdag hebben we jullie de eerste deel van de lijst van de Tech pioneers voor 2015 voorgesteld. Deze lijst wordt ieder jaar samengesteld door het wereld economisch forum (WEF), in vorige edities zaten bedrijven zoals AirBnB, Kickstarter, Soundcloud en Twitter in de selectie, allemaal uitgegroeid tot gigantische succesverhalen, veel kans dat er dus toekomstige toppers zitten in de lijst hieronder!

Jasper

Jasper Technologies is het eerste cloud-based Internet of Things (IoT) platform dat gebouwd is om bedrijven te helpen bij het lanceren van nieuwe IoT diensten. IoT heeft alles te maken met het internet verbonden voorwerpen. Deze slimme voorwerpen meten dankzij sensoren tal van informatie en kunnen met elkaar communiceren. Bijvoorbeeld dat je rolluiken automatisch omhoog gaan als je auto het huis nadert.

 

Kakao

 

Kakao Corporation kan men niet meer als een start-up beschouwen, Kakao is één van de grootste internet bedrijven in Korea. Kakao is een messaging app en moet niet onderdoen aan zijn grote broertjes zoals Viber en WatsApp. In de toekomst worden er nog veel innovaties van Kakao verwacht, zopas lanceerde het bedrijf nog Kakao Lab waar app developers nieuwe toepassingen kunnen testen met een bepaalde groep gebruikers voor deze in hun app te integreren.

 

labacyte

 

Labcyte is een start-up dat pioniert in de gezondheidswereld. In de toekomst zal iedereen een gepersonaliseerde behandeling krijgen in geval van ziekte, deze nieuwe aanpak zal gebaseerd zijn op je genen en je unieke DNA profiel. Labcyte is actief in al deze domeinen, het ze domineren de markt door volledig in te zetten op technologie.

learnup

 

LearnUp helpt werkzoekenden om een nieuwe job te vinden door de vaardigheden te identificeren en bij te werken die de werkzoekende nodig heeft om de job van zijn of haar dromen te bemachtigen. Velen missen namelijk veel opportuniteiten omdat ze niet goed voorbereid zijn op het solicitatiegesprek, LearnUp helpt je om tegen die dag alle vaardigheden op te frissen of aan te leren die je nodig hebt.

Meragaopower

 

Mera Gao Power bouwt en onderhoudt kleine zelfstandige electriciteits netwerken in India. Deze kleine electriciteits rasters zijn ontworpen voor een armere bevolking, voor 900 Dollar kan men een klein dorpje met stroom voorzien. De stroom wordt dan gebruikt voor licht en om GSMs op te laden.

newlight

 

Newlight heeft zijn technologie ontwikkeld door zich te inspireren op de natuur. De technologie die Newlight commercialiseert, neemt het broeikasgas Carbon Dioxide op om daaruit AirCarbon te maken. Van AirCarbon kunnen ze dan plastiek maken, een echte win-win situatie, minder broeikasgassen en geen olie meer nodig om plastiek te maken.

 

Organovo

 

Organovo heeft een technologie ontwikkeld om menselijk weefsel te maken. Dit kan een gigantische impact hebben op de gezondheidswereld. Dit is een eerste stap richting artificiele organen, waar men artificiële levers of huid kan ontwikkelen.

Proterra

 

Proterra, isceen Amerikaanse start-up dat elektrische bussen ontwikkeld. Hierbij komen tal van innovaties aan te pas zoals de oplaad-technolologie voor batterijen die Proterra heeft ontwikkeld, deze kan in 5 min de de batterij van een hele bus opladen.

Raspberrypi

Raspberri Pi is een start-up met een sociaal doel. Ze willen kinderen leren omgaan met technologie en daarvoor hebben ze een hele kleine en simpele computer ontwikkeld ( de grote van een kredietkaart) die je kan aansluiten aan een televisie of een toetsenbord. Deze kleine computer heeft als doel om zelf dingen te maken door het programmeren. Raspberri Pi is ondertussen al een wereldwijd succes met een hele community die blijft goeien.

 

Schermafbeelding 2014-08-30 om 22.16.30

 

Silicor Materials innoveert in de industrie van zonnepanelen. Het hoofd element van zonnepanelen is silicium, een schaarse en moeilijk bewerkbare grondstof. Silicium wordt door tal van chemische processen verwerkt en verbruikt een gigantische hoeveelheid aan energie voordat het zuiver genoeg is om te gebruiken. Silicor Material heeft dit process radicaal omgevormd waardoor ze Silicium veel goedkoper kunnen bewerken en daardoor de productiekosten drastisch verminderen.

smartThings

 

SmartThings is een start-up dat deze maand door Samsung voor 200 miljoen Dollar is overgenomen. De start-up heeft een applicatie ontwikkeld dat al je slimme toestellen in je huis verbindt en ook bestuurt. Samsung hoopt met de nieuwe aanwinst leider te worden in alles wat met Smart Home te maken heeft.

Vaxxas

Vaxxas is een start-up actief in de gezondheidsindustrie, meer bepaalt in vaccins. Deze start-up heeft een product genaamd  Nanopatch ontwikkeld, waarmee je zonder naalden een vaccin kan toedienen. Door enkel een patch op de huid te gebruiken zou het vaccin veel goedkoper kunnen aangebracht worden en de technologie zou ook nog eens veel efficiënter zijn dan de huidige manier van werken.

Dit was het laatste deel van de lijst van tech pionier voor 2015. Wij houden al deze start-ups zeker in de gaten en houden jullie op de hoogte!

Stay Tech’d!

 

 

 

Antoine Smets

Plaats reactie

24-start-ups-die-de-technologie-pioniers-zijn-voor-2015-deel-2