Scroll to top

Top

Geen reacties

16 jarige Belg maakt een populaire app en wordt door Apple benaderd

Gepost op 29/06/2015
16 jarige Belg maakt een populaire app en wordt door Apple benaderd

Begin deze maand was het de jaarlijkse hoogmis van Apple. Op het WWDC (world wide developers conference) nodigde ze journalisten en developers van over de hele wereld om de nieuwe Apple producten voor te stellen. Er zijn maar 5000 plaatsen te bemachtigen en dus is het alles buiten eenvoudig om op dit exclusieve event uitgenodigd te worden. Maar Apple geeft per jaar 200 beurzen weg aan jonge developers, deze jongeren worden zorgvuldig gekozen en hebben al een applicatie voor iOS of Mac ontwikkeld. Dit jaar was er ook een jonge Belg bij, Maxime Defauw, wij stelden hem een paar vragen over zijn app en het WWDC.

Tim Cook met een deel van de jongeren dat dankzij de beurs gratis naar het WWDC konden gaan

Tim Cook met een deel van de jongeren die dankzij de beurs gratis naar het WWDC konden gaan

Vertel eens wat meer over jezelf, hoe ben je op zo’n jonge leeftijd app ontwikkelaar geworden?

Ik heb mijn eerste app op de AppStore gepubliceerd toen ik 13 jaar oud was. Toen programmeerde ik al twee jaar. Het is eigenlijk begonnen met kleine programmaatjes die ik maakte in Notepad toen ik 11 was. Op dat moment wist ik nog niet echt wat ik aan het doen was; het was meer kopiëren en plakken van het internet. Ik wou er meer over weten, en ben begonnen met het lezen van boeken zoals de Big Nerd Ranch guide over Objective-C. Sindsdien is het voor mij een echte hobby geworden. Ondertussen heb ik zelf ook al een handleiding geschreven om Swift, de nieuwste programmeertaal van Apple te leren.

Hoe ben je op het idee van jou applicatie gekomen?

Toen Apple custom keyboards lanceerde (dit betekent dat ze andere developers toelieten om toetsenborden te maken voor iOS) was ik meteen geïnteresseerd. Naast vele kwaliteitsvolle keyboards die je op de AppStore kunt vinden, vond ik dat er nog meer in zat. Wat als je een game zou kunnen maken, die je gewoon speelt via SMS, Facebook, WhatsApp of gelijk welke chat app? Zo ben ik op het idee gekomen van HangKeys: galgje via chat. Het is meteen ook mijn meest succesvolle app tot nu toe. Ik schrok mij een bult toen ik op een dag terugkwam van school en grote websites als iCulture, Gizmodo, The Next Web en Engadget over mijn app schreven.

Ondertussen ben ik aan het werken aan een update voor het toetsenbord. De volgende versie zal mooier, gebruiksvriendelijker en beter aangepast zijn voor alle toestellen van Apple. (De update is nu beschikbaar voor iOS).

screen322x572

Hoe ben je op het WWDC event van Apple beland?

WWDC is voor mij altijd al een droom geweest. Sinds 2012 volg ik de Keynote’s live vanuit België. Dit jaar wou ik ter plaatse gaan. Ik had al eens gehoord van scholarships die Apple elk jaar uitreikt en zo ben ik begonnen met het maken van een soort CV app over mijzelf. Een maand later kreeg ik te horen van Apple dat ik geselecteerd was.

WWDC was een unieke ervaring. Ik heb veel bijgeleerd, niet alleen op vlak van programmeren, maar ook hoe grote technologiebedrijven zoals Facebook en Apple werken. Daarnaast heb ik ook veel andere mensen leren kennen met zelfde interesse op vlak van programmeren. Er is mij zelfs een internship aangeboden bij een start-up in Silicon Valley voor deze zomer.

Maxime (rechts) op het WWDC

Maxime (rechts) op het WWDC

Wij wensen Maxime nog veel succes met zijn projecten! En houden jullie zeker op de hoogte wanneer er nog eens een nieuwe app beschikbaar is.

Stay Tech’d!

Antoine Smets

Plaats reactie

16-jarige-belg-maakt-een-populaire-app-en-wordt-door-apple-benaderd