Scroll to top

Top

Geen reacties

Volkswagen zoekt Chinese partner voor bouw nieuwe elektrische modellen

Gepost op 07/09/2016
Volkswagen zoekt Chinese partner voor bouw elektrische wagens

Dit jaar kijken we samen met jou uit naar de Paris Motor Show. Dat is het “autosalon” van onze Zuiderburen zeg maar. Niets speciaals denkt u? Wel, dit jaar zou er toch iets uitzonderlijk “on display” moeten staan. Zo verwachten we namelijk dat de Volkswagen Groep hun eerste “full electric” voertuig gaan voorstellen aan het grote publiek.

7.-Volkswagen-2

De geruchten op een rij

Uiteindelijk zullen we nog een paar weken geduld moeten oefenen om het zeker te weten maar toch kunnen we al zeggen dat het om een “Golf”-achtig model zou gaan. Een “Golf met de ruimte van een Passat” geven ze op “Tech Crunch” aan. Hoe dit kan? Wel, eenvoudigweg omdat er geen groot motorblok vooraan hoeft te zitten zoals bij conventionele wagens. Dit maakt dat er meer ruimte vrijkomt voor de inzittenden. Dé innovatie die echter werkelijk “impressionant” te noemen is moeten we in de batterij gaan zoeken. Traditioneel, Tesla’s niet uitgezonderd, duurt het betrekkelijk lang eer je terug kan vertrekken met een elektrische wagen nadat je deze “leeg” gereden hebt. Bij het nieuw model van Volkswagen zou je om en bij de 480 kilometer bereik moeten krijgen na een 15-minuten oplaadbeurt. De flessenhals is nu niet zozeer de toeters en bellen van de wagens zelf maar wel de infrastructuur. De technologie verandert immers zo snel dat conventionele laadpalen, die toch een aardige investering vragen, sneller moeten worden vervangen dan dat ze fiscaal afgeschreven zijn.

volvo-china-production-2

Joint-venture met een Chinees staatsbedrijf

Volkswagen wil het dieselschandaal zo snel mogelijk achter zich laten. Daarom zet het bedrijf vol in op wagens die gebruik maken van alternatieve energiebronnen (zoals elektriciteit). Er wordt binnen de Volkswagen Groep vooral naar de Chinese markt gekeken. Daar wordt immers volop geïnvesteerd in infrastructuur om de productie en verkoop van elektrische wagens te ondersteunen. Bovendien wordt voor de VW Groep meer dan 1/3 van de verkoop in China gerealiseerd. Naast de twee bestaande Chinese partners, SAIC motor Co (Shanghai) en FAW Group Co (in het Noord-Oosten), wordt nu naar Anhui Jianghuai (een staatsbedrijf) gekeken voor het opstarten van een joint-venture. De huidige strategie houdt in dat er gemikt wordt op de productie van minstens 1 miljoen elektrische wagens per jaar tegen 2025.

VW-GTE-2

Plaats reactie

volkswagen-zoekt-chinese-partner-voor-bouw-nieuwe-elektrische-modellen