Scroll to top

Top

Geen reacties

Review: Huawei Mate 8

Gepost op 01/07/2016
Review: Huawei Mate 8

Sinds 2014 investeert Huawei heel wat meer in de verkoop van hun producten in Europa. Dat lijkt aardig te lukken, Huawei is aan sterke opmars bezig en wint heel wat grondgebied. Onlangs reviewden we de laatste Huawei P9, waarmee Huawei een partnerschap aanging met Leica voor een optimale camera-ervaring. Na onze review van de Huawei Nexus 6P liggen de verwachting uiterst hoog. Bij Technologium ervaren we de 6P als het summum, de kruim van de Android-toestellen. Vandaag reviewen we de Huawei Mate 8, een enorme phablet met elegant design.

Design

De Mate 8 heeft een 6 inch-scherm en is dus een vrij grote telefoon. De phablet-grootte wordt vaak gemeten door te meten of die confortabel in de broekzak past. De Mate 8 past net in de gemiddelde broekzak, dus je voelt de telefoon amper zitten wanneer je rechtop staat. De telefoon hindert wel wanneer die in je broekzak steekt wanneer je neerzit. Voor diegenen waarbij een groot toestel wel in de smaak valt, heeft met de Mate 8 wel een mooi toestel te pakken. Het toestel ligt goed in de hand en de casing van geborsteld metaal geeft een premium gevoel.

Het toestel beschikt slechts over een full hd-resolutie. In combinatie met het grote 6-inch scherm van de Mate 8 zorgt dit voor 368 pixels per inch, wat vrij laag uitvalt. Bij normaal gebruik stoort de weergave niet, maar is toch opmerkelijk verschillend van de Nexus 6P, die we onlangs reviewden.

Huawei Mate 8

Accu

De lagere resolutie heeft wel als voordeel dat de Mate 8 niet veel energie verbruikt. Zelfs al intensieve gebruikers sloegen we er niet in de Mate 8 batterij leeg te krijgen na één dag. Mate 8 is uitgerust met een 4000 mAh-accu.

Software

De Mate 8 is uitgerust met de vierde versie van Huawei’s Emui software die op Android 6.0 Marshmallow draait. Emui lijkt een kloon van iOS van Apple en valt niet erg in de smaak bij Technologium. Alle applicaties worden rechtstreeks weergegeven op het startscherm en kunnen dus niet weg gemoffeld worden in het applicatie- menu.

Camera

De 16 megapixelcamera van Huawei is uitgerust met optische beeldstabilisatie en een diafragmagetal van f/2.0, wat ervoor zorgt dat de camera ook in het donker veel licht kan opnemen. Daarnaast beschikt het toestel over een dubbele led-flitser. Degelijke specs, dat wel. Maar de camera kan niet tippen aan de smartphones uit de hogere klassen, zoals de Nexus 6P of Samsung S6.

Conclusie

De Huawei Mate 8 is een mooi staaltje smartphone maar draagt jammer genoeg Huawei’s demonen van oudsher met zich mee. Zoals steeds is de hardware van Huawei van de betere op de markt, maar de Emui-software die ze draait laat te wensen over. De Mate 8 gaat over de toonbank voor €599.

Overzicht scores

Design
8
Accu
8
Software
6
Camera
7.5
7.4

Zeer degelijk

Plaats reactie

review-huawei-mate-8