Scroll to top

Top

Geen reacties

Review – iRobot Roomba 866

Gepost op 02/03/2016
Review – iRobot Roomba 866

Je kent ze wel, de stofzuigrobots die de vloer in je living stofzuigen een uurtje voor dat jij terugkomt van een lange dag werken. Op die manier kan je rustig ontspannen zonder nog een stofzuiger op te nemen. Sinds het begin dit jaar testten we de iRobot Roomba 866 om die ‘winst aan efficiëntie’ uit te testten.

iRobot – pionier in stofzuigrobots

iRobot is de eerste die een stofzuigrobot op de markt bracht in 2002. Sindsdien is et patent vervallen en zijn er heel wat nieuwe spelers op de markt. Alle grote technologiefabrikanten hebben er wel eentje staan, maar iRobot blijft de topper op de markt. We’ve put things to
the test.

Grondigheid troef

De 800-serie is de topserie van iRobot en de Roomba 866 is daar het instapmodel van. Het reinigingssysteem herkent vuil, gaat minimaal 3 keer over elke plek heen en lijkt zo goed als geen vuil of stof achter te laten. De Roomba 886 is zeer geschikt voor mensen met huisdieren (vanwege de rubberen borstels) of stofallergie (vanwege het HEPA-filter). Door de afmeting kan de robot gemakkelijk onder het bed reinigen. Handig voor mensen allergisch aan stof, verminderde woelige nachten, that’s for sure!roomba_866_5_1

Programmatie als handigste functie

Met één druk op de knop gaat de robot aan de slag, maar programmeren is ook mogelijk. De gemakkelijke gebruikservaring staat toe de Roomba gemakkelijk te programmeren op het moment dat je de Roomba actief wil zien. Dan gaat de Roomba, naar gelang wat je instelt, aan de slag. Eens de batterij leeg is zoekt die automatisch het oplaadstation op.

Indien je zones hebt waar je niet wil dat Roomba verschijnt dan kan je via twee lazertorentjes een ‘virtuele muur’ creëren. Let wel op, deze virtuele muur moet je erbij aanschaffen en komen niet standaard meegeleverd ( ongeveer €40 per Lighthouse, je hebt er twee nodig om een muur te vormen).

Algemene appreciatie

Door de extra lange zijborstels komt de robotstofzuiger ook goed in de hoeken. De draaiende borstel in combinatie met een sterke vacuummotor maken de Roomba 866 geschikt voor het stofzuigen van dierenharen. De Robot opereert ongeveer aan 58 decibel wat meevalt en je rustig in huis je bezigheden kan doorzetten. Losse kabels of kleding is geen probleem, daar manoeuvreert Roomba wel rond, maar hoge dikke wollige tapijten kunnen er al eens voorzorgen dat Roomba 866 komt vast te zitten. In het allernieuwste model van de Roomba reeks (de Roomba 980) zit wel een handige carpet boost functie, die zorgt ervoor dat de robotstofzuiger automatisch extra zuigkracht inzet op tapijten dankzij zijn nog krachtigere motor.

De stofzuigrobot blijft redelijk prijzig, maar je krijgt wel het beste prijs-kwaliteit model vanop de markt in de plaats. Je kan de iRobot Roomba 866 bemachtigen voor €599.

Overzicht scores

Schoonmaakresultaat
8
Gebruiksgemak
9
Geluidsniveau
7
Prijs
6
7.5

Rating

Plaats reactie

review-8211-irobot-roomba-866