Scroll to top

Top

Geen reacties

European Young Innovators Forum 2015

Gepost op 26/06/2015
European Young Innovators Forum 2015

Vandaag start de Youth Innovation Week in vijf verschillende Europese landen. Dit zeven dagen durend event focust op het in de kijker plaatsen van nieuwe ontwikkelingen en trends in jeugd innovatie. In de vijf verschillende landen wordt ook iedere maal de link gelegd met het lokale ecosysteem om zo relevant mogelijk te blijven. Als climax van de Youth Innovation Week wordt van één tot drie juli de Unconvention 2015 georganiseerd in Brussel, onder andere in Co.Station BXL. Op het programma van de Unconvention staat dit jaar ‘Game Changers: Growth Hacking & Scaling-up’.

EYIF

De algemene doelstelling van het ganse concept is om op Europees niveau aandacht te krijgen voor de behoeftes die zowel lokaal als internationaal leven om EU startups en ondernemerschap te stimuleren en innovatie meer kansen te bieden.

De Youth Innovation Week kan rekenen op heel wat bijstand van de Europese Commissie. Euromentors – één van de organisatoren – ontwikkelde een door mentorschap ondersteund ecosysteem om net dat ondernemerschap en die innovatie te stimuleren.

De EYIF Unconvention 2015

Om de week in met een big bang af te sluiten, organiseert EYIF tussen één en drie juli ‘Unconvention 2015‘. Dit congres heeft twee grote speerpunten, meer bepaald growth hacking en scaling-up. Beide termen zijn gemeengoed in de ganse startup scene, en volgens menig experts twee zeer belangrijke ‘maak of kraak’ factoren voor startende bedrijven. Deze editie van de Unconvention wil de participanten grondig geïnformeerd laten vertrekken, dat blijkt alvast uit de strakke line-up ;).

Growth hacking

In een notendop zou je growth hacking kunnen samenvatten als: ‘de kunst om op een heel kostenefficiënte manier de groei van je startup te bevorderen’. Groei in de breedste zin van het woord. Groei op vlak van gebruikers, sales, medewerkers….Het filmpje hieronder (in elkaar geflanst door de Belgische startup Moovly) geeft wat meer duiding.

De Unconvention heeft dan ook een aantal sprekers aangetrokken die tips en tricks zullen delen met de aanwezige participanten rond dit onderwerp.

Scaling-up

Een andere, veel voorkomende term die wel eens in één adem wordt genoemd met growth hacking. Logisch ook aangezien ‘groeien’ en ‘schalen’ zo goed als synoniemen zijn in deze context. Het grootste verschil zit’m vooral in het eerder strategische facet van scaling. Schalen gaat dikwijls gepaard met het ambiëren van product en markt strategische doelstellingen. Zo kan een groeitraject een impact hebben op je concurrentiestrategie; evolueert je startup van focus op ‘customer intimacy’ naar ‘product leadership’ of…?

Alvast onze kudos aan European Young Innovators Forum voor de organisatie van dit fantastisch initiatief!

Ludwig

Plaats reactie

european-young-innovators-forum-2015